Rapidiștii, strigăt de furie după ce au pierdut în fața ultimei clasate. „VAR-ul scoate mingea din poartă”. Arbitrul meciului, umilit pe pagina de Wikipedia

Este scandal după meciul Chindia Târgoviște – Rapid 2-1. Conducătorii formației din Giulești sunt furioși pe cei care au condus meciul și sunt convinși că au avut un gol valabil, anulat de arbitru, după ce a văzut imaginile din camera VAR. Fanii trupei antrenate de Adrian Mutu i-au modificat pagina de Wikipedia a centralului Lucian Rusandu și l-au jignit.

Victor Angelescu, revoltat de anularea golului Rapidului

Rapidiștii au ratat șansa de a egala la puncte liderul Farul. Trupa lui Adrian Mutu a pierdut surprinzător duelul cu Chindia Târgoviște, din runda cu numărul 12. Partida cu formația de pe ultimul loc, antrenată de Toni Petrea, disputată la Ploiești, le-a lăsat un gust amar fanilor veniți din București. Rapidul a pierdut cu 2-1, după golurile înscrise de Daniel Popa, Cristian Negruț și Antonio Sefer.

Minutul 19 al partidei a oferit o fază foarte stranie. Albu a trimis mingea în plasă, dar oamenii din camera VAR i-au spus arbitrului de centru să verifice faza la monitorul de la marginea terenului. După ce a vizionat imaginile, Lucian Rusandru a decis, în mod eronat, să anuleze reușita.

„Nu știu exact ce se întâmplă, dar văd că VAR-ul scoate mingea din poartă. Nu înțeleg de ce a fost anulat acest gol. Dar pe lânga asta, am făcut un meci foarte slab, nu cred că meritam mai mult. Echipa n-a jucat ceea ce trebuie și trebuie să ne uităm la noi în curte.

Nu ne gândim să facem o plângere oficială, nu știu ce am putea rezolva. Poate să cerem să nu ne mai dea acest arbitru (n.r. – Lucian Rusandu), pentru că ne-a mai anulat un gol”, a declarat Victor Angelescu, unul dintre acționarii clubului Rapid, la Digi Sport.

Lucian Rusandru, batjocorit pe pagina de Wikipedia

Lucian Rusandu a considerat că Sefer, aflat în poziție de ofsaid, a influențat decisiv faza, fie că s-a aflat pe traiectoria balonului, fie că l-a încurcat pe Vorobjovas să intervină. Toți foștii mari arbitri care au vizionat imaginile au spus că Rusandru a greșit. Eroarea arbitrului a fost taxată pe pagina de Wikipedia, cel mai probabil de câțiva susținători ai trupei din Giulești.

„Lucian Rusandu este cel mai hoţ arbitru de fotbal care arbitrează meciuri din toate ligile române. Este născut în Sfântul Gheorghe, judeţul Covasna, în data de 27.10.1981. De asemenea, este binecunoscut faptul că este arbitrul casei, al FRF, delegat special să facă prăpăd unde trebuie, cu o abilitate de chirurg”, apare pe pagina de Wikipedia.

Și Adrian Mutu a fost nemulțumit de arbitraj. Antrenorul Rapidului și-a criticat și jucătorii și le-a transmis că au intrat pe teren relaxați.