Ramona Săseanu-Moroșanu, propunerea PNL pentru conducerea TVR, acunde 2 secrete rușinoase

de: Iulia Statie
12 05. 2021

Ramona Săseanu-Moroșanu a fost numită în funcția de director general interimar TVR. Ea a venit propusă de PNL și a primit 240 de voturi pentru și 135 împotrivă, însă urmează votul în plen. Totuși, nu multă lume știe ce secrete rușinoase ascunde aceasta.

Ce secrete ascunde Ramona Săseanu-Moroșanu, propunerea PNL pentru conducerea TVR

Comisiile parlamentare pentru cultură au oferit 13 voturi pentru ca Ramona Săseanu-Moroșanu să treacă la conducerea Societății Române de Televiziune. Ceilalți, adică Cosmin Tinda și Monica Ghiurco, au obținut 5 voturi, respectiv 1 vot. În același timp, există câteva secrete din trecut pe care le ascunde Săseanu-Moroșanu, propunerea PNL.

Ramona Săseanu-Moroșanu a picat două concursuri interne în 2012 și 2013, iar acum aceasta a fost numită în funcția de director general interimar TVR, potrivit G4Media. Urmează votul în plen, dar, înainte, nu este prima oară când aceasta încearcă să ajungă cât mai sus. Se pare că ea a  nu a luat funcția de director al studioului teritorial din Craiova, obținând doar nota 7,5. Aceasta, susținută de deputatul PNL de Dolj Nicolae Giugea, a mai pierdut o șansă în 2013 după ce și-a dorit funcția de coordonator cu atribuții de producător executiv de știri, sport și programe de la studioul din Craiova.

Doina Gradea și Georgică Severin, demiși de Parlament

După două concursuri pe care le-a picat, norocul pare să îi surâdă Ramonei Săseanu-Moroșanu. Aceasta vine din partea PNL după ce Doina Gradea, ce se afla la conducerea TVR, dar și Georgică Severin, de la cârma Radioului public, au fost demiși de plenul reunit al Parlamentului. Au trebuit aleși noi interimari, iar propunerea partidului liberal se îndreaptă vertiginos spre succes.

Rapoartele de activitate ale celor două instituții au fost respinse de Parlament, astfel că Ramona Săseanu-Moroșanu a preluat funcția de director interimar la TVR, iar Liviu Popescu, propunerea USR, a venit la cârma Radioului public după ce a obținut 13 voturi și l-a depășit pe Nicolae Voiculeț, propus de AUR, ce a avut doar 3 voturi.

„Ca urmare, Consiliul de administraţie al televiziunii publice a fost demis. Parlamentul numeşte un preşedinte interimar cu un mandat bine definit pe o perioadă de 6 luni (…)

Respingerea raportului anual de activitate atrage demiterea de drept a consiliului de administratie al SRR. Având în vedere acest lucru, consiliul de administratie al SRR a fost demis.

Potrivit aceleiaşi legi, la propunerea comisiilor parlamentare de specialitate, în cazul demiterii consiliului de administraţie şi inexistenţei unui director general, Parlamentul numeşte un director general interimar al SRR cu un mandate bine definit ce nu poate depăşi 6 luni”, a explicat Anca Dragu.