Doina Gradea a fost demisă de la TVR. Parlamentul a dat voturile decisive

Doina Gradea a fost demisă de la TVR. Parlamentul a dat voturile decisive
Doina Gradea a fost demisa de la TVR. Parlamentul a dat voturile decisive

Doina Gradea a fost demisă de la conducerea Televiziunii Române, iar Georgică Severin nu mai este șeful Radioului, asta după ce Parlamentul a respins cele două rapoarte de activitate ale instituțiilor.

Doina Gradea a fost demisă de la TVR

Rapoartele de activitate ale TVR pe anii 2017, 2018 şi 2019 şi ale Radioului Public au fost respinse de plenul reunit al Parlamentului.

„Ca urmare, Consiliul de administraţie al televiziunii publice a fost demis. Parlamentul numeşte un preşedinte interimar cu un mandat bine definit pe o perioadă de 6 luni (…)

Respingerea raportului anual de activitate atrage demiterea de drept a consiliului de administratie al SRR. Având în vedere acest lucru, consiliul de administratie al SRR a fost demis.

Potrivit aceleiaşi legi, la propunerea comisiilor parlamentare de specialitate, în cazul demiterii consiliului de administraţie şi inexistenţei unui director general, Parlamentul numeşte un director general interimar al SRR cu un mandate bine definit ce nu poate depăşi 6 luni”, a explicat Anca Dragu.

Cine a preluat interimatul TVR și SRR

După ședința Comisiilor de cultură din Parlament au existat trei propuneri pentru preluarea interimatului la TVR: Ramona Săseanu, PNL, Cosmin Adrian Țîntă, AUR și Monica Ghiurco, care s-a autopropus.

După voturile din Parlament, noul președinte interimar al TVR va fi Ramona Săseanu.

În ceea ce priveşte conducerea Radioului Public, cele trei propuneri au fost: Liviu Popescu, USR și Nicolae Voiculeț, AUR. Primul a primit 13 voturi, în timp ce membrul AUR a strâns 3 voturi.

Astfel, Liviu Popescu a devenit noul şef interimar SRR, în urma voturilor din Parlament.

În aceeași ședință au fost audiați și următorii pentru funcția de membru CNA: Mircea Toma , Valentin Jucan, Dorina Rusu, Ionel Palăr, Radu Herjeu. Ei urmează să fie validaţi de plenul reunit.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI