Diana Șoșoacă, luată în colimator din nou. Ce sancțiune poate primi pentru fapta ei

Diana Șoșoacă, luată în colimator din nou. Ce sancțiune poate primi pentru fapta ei
Șoșoacă a depus o plângere penală

În 14 aprilie a ieșit la iveală scandalul dintre Diana Șoșoacă și Iulia Scântei. Senatorului de Iași îi era interzisă intrarea în plenul Senatului, motivația fiind lipsa măștii de protecție. La acel moment Iulia Scântei anunța că se discută deja despre sancționarea acesteia, pe fondul derapajelor repetate ale senatoarei. Astăzi a fost anunțată decizia Biroului Permanent în acest caz.

Diana Șoșoacă a încălcat deontologia parlamentară

Situația a fost discutată în Comisia Juridică din Senat. În afară de acest aspect au fost discutate și celelalte derapaje ale Dianei Șoșoacă în cadrul Senatului României. Conform comunicatului Biroului Permanent, s-a decis că Șoșoacă ar fi încălcat deontologia parlamentară.

”Comisia juridică a constatat cu majoritate de voturi că faptele reclamate în cuprinsul sesizării de către grupul PNL se subscriu conţinutului a trei abateri de la deontologia parlamentară care sunt identificate în Regulamentul Senatului, în Codul de conduită al parlamentarilor, precum şi în Legea Statutului deputaţilor şi senatorilor.

Comisia juridică va înainta Biroului permanent raportul cu aceste constatări ale abaterilor de la deontologia parlamentară a senatorului în cauză, urmând ca Biroul permanent să decidă ce sancţiune este oportun a fi aplicată senatoarei în cauză”, a afirmat Iulia Scântei.

Docamdată, conform Iulie Scântei, nu s-a procedat la penalizarea Dianei Șoșoacă. Motivația fiind faptul că deocamdată nu sunt suficiente abateri de la deontologia parlamentară. În cazul în care vor apare și alte astfel de abateri, atunci Biroul Permanent poate trece la amendarea acesteia cu trei luni de suspendare a activității în Senat.

Șoșoacă a depus o plângere penală

După scandalul din 14 aprilie, Diana Șoșoacă o acuza pe Iulia Scântei că ar fi lovit-o, depunând și o plângere penală.  Deși acuzațiile s-ar putea să nu stea în picioare, Diana Șoșoacă anunța că a depus o plângere penală pe numele senatorului PNL.

Iulia Scântei a preluat funcția de Președinte al Comisiei Juridice din cadrul Senatului, după excluderea Dianei Șoșoacă din AUR. La momentul scandalului din 14 aprilie Diana Șoșoacă apela la 112, acuzând-o pe Iulia Scântei că ar fi lovit-o, ulterior depunând și plângerea penală.

”Acum scriu plângerea penală. Voi cele milioane de euro despăgubiri. Pentru defăimarea la care m-a supus și pentru că a dat publicității date personale și diagnosticul meu medical. În acest context, îmi voi lua inclusiv permis de port-armă și o să solicit pază non-stop.

Dacă inclusiv în Parlamentul României ești bătut ca senator. România nu e stat de drept. În România s-a instaurat dictatura. Păi în Rusia e mai multă democrație decât în România de o mie de ori. Și în China e democrație”, declara Diana Șoșoacă.