Raluca Turcan, anunț de ultimă oră despre mărirea alocațiilor. Când se va întâmpla

Raluca Turcan, anunț de ultimă oră despre mărirea alocațiilor. Când se va întâmpla
Raluca Turcan, anunț de ultimă oră despre mărirea alocațiilor. Când se va întâmpla

Raluca Turcan a vorbit despre alocațiile copiilor din România, spunând că vor fi majorate, însă există un calendar de creștere constantă.

Raluca Turcan, anunț de ultimă oră despre mărirea alocațiilor

Ministrul Muncii a precizat că există copii care nu beneficiază de alocație, asta pentru că părinții le cheltuie pe altceva.

În acest sens, Raluca Turcan spune că alocațiile ar trebui dublate de un sprijin pentru familiile vulnerabile. În plus, a mai precizat ea, alocațiile vor începe să fie majorate din 1 ianuarie 2022.

”Sunt copii în România care nici măcar nu miros alocaţiile pe care  statul le dă, pentru că părinţii sau aparţînătorii le cheltuie pe altceva”, a explicat ministrul Muncii.

”Alocaţiile trebuie majorate şi le  vom majoră. Va există un calendar clar, nu doar de dublare, ci de creştere constantă a acestor alocaţii, dar prioritatea noastră acum este ca orice majorare de alocaţii să fie completată şi de alte servicii care sprijină  şi copiii, şi familiile să iasă din sărăcie”, a mai spus Raluca Turcan.

Pentru familiile care trăiesc din alocațiile copiilor, Raluca Turcan spune că este necesar un sprijin, fie el asistență socială mai bună, fie găsirea locurilor de muncă pentru acești părinți.

Majorarea alocației cu 20% va avea loc de la 1 ianuarie 2022

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a declarat că alocațiile pentru copii vor crește cu 20% de la 1 ianuarie 2022, iar următoarele majorări vor fi decise în funcție de situație economică.

„Decizia coaliţiei a fost foarte simplă: ne menţinem angajamentul de a dubla alocaţiile conform legii adoptate într-un grafic de creştere, că următoarea tranşă de creştere va fi de la 1 ianuarie. Nu suntem ca PSD, care mai avea puţin şi programa creşterea pensiilor şi salariilor din sectorul public pe următorii o sută de ani”, a spus Ludovic Orban.

Următoarele majorări vor depinde de evoluția economică și situația bugetară a țării. Cu toate acestea, spune liberalul, majorarea cu 20% a alocațiilor se va întâmpla mai mult ca sigur de la 1 ianuarie 2022.

„Vedem care e evoluţia economică, vedem care e situaţia bugetară. În funcţie de aceste date care vin din realitatea economică, vom decide creşterile ulterioare. (…) Deocamdată, un singur lucru este cert: alocaţiile vor creşte cu acel procent de 20% de la 1 ianuarie 2022”, a spus liderul PNL.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI