Ralph Lauren reinventează tricoul iconic și-l face din plastic reciclat

Ralph Lauren reinventează tricoul iconic și-l face din plastic reciclat

Tricourile polo ale popularului brand Ralph Lauren vor fi reinventate complet din prisma materialelor folosite, chiar dacă designul va fi, aparent, același.

Efectele încălzirii globale încep să rezoneze cu marile case de modă de pe mapamond. Faimoasa companie Ralph Lauren tocmai a anunțat lansarea unei linii de tricouri polo ce vor fi realizate din plastic reciclat. Pentru ca avansurile tehnologice din spatele acestei lansări să fie evidente, niciun pic de apă nu va fi folosită nici măcar în procesul de vopsire al ”textilei”.

Deși nu reprezină o idee complet originală, tricoul de plastic al gigantului va fi primul de acest gen produs în serie, la scară largă, într-o manieră cât se poate de prietenoasă cu mediul înconjurător. Ca referință vizavi de rezultatul final al proiectului, cele două tricouri care se văd în imaginea de mai sus sunt din plastic.

Anunțul a fost făcut joi de către David Lauren, cel mai tânăr fiu al fondatorului și directorul de inovație din cadrul Ralph Lauren. Împreună cu echipa sa, David a creat procesul din spatele acestei performanțe, atât din prisma construcției, cât și a vopsirii fără apă.

Într-un set de declarații pentru The Associated Press, băiatul fondatorului a insistat pe faptul că acesta este doar primul pas dintr-o strategie mult mai amplă menită să micșoreze impactul companiei Ralph Lauren asupra mediului. ”În fiecare zi, învățăm despre ce s-a întâmplat cu încălzirea globală și despre ce se întâmplă peste tot pe mapamond, iar angajații noștri și clienții simt că trebuie să ia atitudine și să schimbe ceva.”, a afirmat directorul de inovație.

În practică, pentru realizarea unui singur tricou, vor fi reciclate 12 sticle de plastic. Producția se realizează în Taiwan, iar cei de la Ralph Lauren intitulează acest produs Earth Polo. Dacă totul merge conform planului, această serie de produse va scoate 170 de milioane de sticle din oceane și gropi de gunoi până în 2025. Proiectul este realizat în colaborare cu First Mile, compania responsabilă de reciclarea plasticului și transformarea lui într-un fibră textilă.

Sursa: CBC.ca
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI