15 oct. 2020 | 06:41

Raed Arafat, veste cruntă cu privire la vacanța de iarnă a românilor: „Vă spun foarte direct și sincer”

Sănătate
Raed Arafat, veste cruntă cu privire la vacanța de iarnă a românilor:
Raed Arafat, veste cruntă cu privire la vacanța de iarnă a românilor. Ce nu trebuie să facem sub nicio formă

Pandemia de coronavirus pune asediu pe România, de la zi la zi. Ieri a fost anunțat un nou record de cazuri de COVID-19, 4.016. Din păcate, este prima zi în care îmbolnăvirile au depășit 4.000 de cazuri, modificând radical incidența cazurilor acumulată în ultimele 14 zile. Autoritățile sunt în alertă, iar spitalele sunt pline. În cursul serii de ieri, șeful DSU a avertizat românii cu privire la vacanțele pe care urmează să le facă în iarnă.

Unde nu este recomandat să mergem în această iarnă

Raed Arafat trage un semnal de alarmă pentru toți cetățenii care aveau în plan să plece în străinătate în vacanța de iarnă. Aceștia sunt sfătuiți să nu își cumpere bilete de vacanța pentru că pandemia de coronavirus este imprevizibilă și lucrurile se pot înrăutăți de la o zi la alta.

De asemenea, secretarul de stat în MAI subliniază faptul că românii ar putea pierde banii pe care i-ar da pentru a-și rezerva un loc la hotel, atâta timp cât țările alese ar putea impune restricții.

”Vă spun foarte direct şi sincer: hai să ne uităm care e situaţia, nimeni nu ştie ce va fi într-o lună, două, trei. Nimeni.

Deci riscul este să-ţi iei bilet, să plăteşti banii şi în final să nu ajungi acolo, cine doreşte să facă ceva mai bine rămâne în ţară şi organizează în ţară, să putem ce putem organiza, dar riscul de a face planuri cu plecat în alte ţări este unul semnificativ, fiecare face cum crede, dar trebuie să înţeleagă că există şi riscul ca ţara respectivă să impună restricţii, nu neapărat România, şi să nu poată să ajungă”, a spus Raed Arafat.

Raed Arafat, despre efectele nerespectării restricțiilor

Șeful DSU a vorbit în urmă cu o zi despre noile reguli impuse de autorități. Acesta a explicat că toate restricțiile sunt menite să apere sănătatea publică și să evite expunerea cetășenilor la noul coronavirus. Orice îndemn și atac cu privire la nerespectarea acestor măsuri restrictive va avea doar consecințe și mai grave.

“Toată lumea observă că avem o creştere continuă a cazurilor, suntem pe un trend ascendent important. Noi când punem aceste măsuri încercăm prin ele să reducem expunerea, să reducem transmiterea. Apelul nostru către populaţie este să înţeleagă situaţia şi să fie partener cu noi în respectarea acestor reguli şi acestor prevederi care sunt emise prin hotărâri ale CNSU sau prin hotărâri de guvern.

Este extrem de important acest lucru, pentru că sunt foarte mulţi în domeniul online, chiar şi unii care declară acest lucru în alte spaţii publice, care îndeamnă populaţia la nerespectarea regulilor. Iar acest lucru nu va duce decât la agravarea situaţiei. Îndemnarea populaţiei la nerespectarea regulilor nu înseamnă decât în plus pacient şi, probabil, în plus, persoane decedate.

Este un apel pe care îl fac încă o dată: respectarea regulilor în aceste zile este extrem de importantă şi noi nu putem lucra fără parteneriatul cu populaţia, cu autorităţile locale, cu toate instituţiile. Nu poate o singură entitate să rezolve problemele. Prin dumneavoastră transmit populaţiei să se gândească la sănătatea lor şi a celor apropiaţi lor şi să respecte regulile recomandate sau obligatorii”, a precizat el, la finalul şedinţei de Guvern.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Refuzul calmantelor ar putea deveni amintire. Terapia durerii, drept al pacienților români
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Anunț pentru toți românii care au CARDURI pentru ALIMENTE. Pe 25 Aprilie a fost ultima zi
Capital.ro
"Este anormal ce se întâmplă”. Amenda primită de o pensionară din Braşov pentru că a plantat flori în grădina din faţa blocului
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
BANII de PENSIE sunt GATA! Marcel Boloș a CONFIRMAT OFICIAL
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro