Raed Arafat, reacție acidă după protestul organizat de George Simion în fața Parlamentului. Mesajul transmis de șeful DSU

Raed Arafat, reacție acidă după protestul organizat de George Simion în fața Parlamentului. Mesajul transmis de șeful DSU
Raed Arafat, șeful DSU

Astăzi s-a produs inevitabilul, iar amenințările liderului AUR, George Simion cu privire la protestul desfășurat în fața Palatului Parlamentului s-au concretizat. În urmă cu puțin timp, mii de persoane s-au adunat în fața clădirii, acolo unde scandează neîncetat împotriva introducerii certificatului verde la locul de muncă. Pentru a aduna câți mai mulți protestatari, Gerge Simion a făcut un apel pe Facebook, în care sunt chemate toate persoanele care lucrează în domeniile esenșiale, printre care, medici, profesori, polițiști.

Mașinile senatorilor au fost vandalizate

Un nou protest organizat de partidul AUR ia amploare, astăzi, în București. În fruntea protestatarilor se află George Simion, care îi încurajează pe oameni să lupte pentru libertatea lor și să se opună împotriva certidicatului verde și a restricțiilor anti-Covid-19.

Pentru a împiedica pătrunderea oamenilor în curtea Parlamentului, Serviciul de Protecție și Pază (SPP) a întărit dispozitivul de protecție, iar ușa masivă de la intrarea în sediul Senatului a fost blocată. Chiar și ala, după mai multe minute în care protestatarii au forțat porțile, una dintre acestea s-a rupt, moment în care miile de români au dat năvală în curte.

Din acel moment, haosul s-a instalat iremediabil, iar protestatarii au început să vandalizeze mașinile demnitarilor, pe una aruncând chiar cu vopsea, motivând că proprietarul ar fi arătat către cetățeni semne obscene.

De asemenea, mulți parlamentari au rămas blocați în afara clădirii, după ce toate porțile au fost blocate. În interiorul Parlamentului se aude o gălăgie infernală, iar tensiunea pe scena politică crește de la un moment la altul.

În urma haosului provocat, liderul AUR, Claudiu Târziu face apel la protestatari, rugându-i să fie pașnici și să nu cadă în capcana celor care nu simpatizează partidul AUR.

„Înţelegeţi că nu ajută acest tip de comportament. Aţi intrat într-o capcană. V-au lăsat să intraţi ca să spune că AUR e de vină. Cei care aţi venit la chemarea AUR vă rog să faceţi un pas în spate”, a transmis Claudiu Târziu la portavoce din faţa intrării în Senat.

Raed Arafat, tulburat de manifestarea din fața Palatului Parlamentului

Șeful DSU a intervenit după haosul produs de protestatari, afirmând că astfel de adunări reprezintă mediul optim în care se poate transmite virusul. Raed Arafat a explicat că obligativitatea certificatului verde reprezintă una dintre metodele care ar putea reduce transmiterea rapidă a virusului.

„Vorbim de cel care o să fie pentru interiorurul țării. E o necesitate pentru a stopa răspândirea virusului. E nevoie de metode pentru a stopa virusul. Parlamentul o să dezbată. Trebuie să ai anumite măsuri ca să poți păstra un echilibru. (…) Dacă sunt cei care nu cred în măsuri…

Mulți nu cred că există virusul. Acolo devin focare de răspîndire a virusului. E de ajuns să fie câțiva pozitivi și răspândesc la mai mulți oameni. O persoană infectează în medie 3 oameni. Din păcate au crezut în teoria conspirației, care spun că virusul e o invenție”, a spus Raed Arafat, referindu-se la protestul organizat, astăzi, în fața Palatului Parlamentului, la Digi24.

 Urmărește imaginile video publicate de George Simion pe pagina sa de Facebook:

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI