Raed Arafat nu se lasă după anularea ordinului de carantinare din Timișoara. Ce vrea să facă acum

Raed Arafat nu se lasă după anularea ordinului de carantinare din Timișoara. Ce vrea să facă acum
Raed Arafat merge la Înalta Curte de Casație și Justiție

Timișoara trece printr-un moment delicat, după ce autoritățile locale, cele centrale și reprezentanții HORETIM s-au luat la ceartă. Pe de-o parte autoritățile ecid prelungirea carantinei, iar de celalată parte HORETIM atacă în justiție și are câștig de cauză. Acum se caută răspunsuri dar se fac și acuzații de abuz.

Reprezentanții HORETIM îl acuză pe Raed Arafat de abuz

În data de 8 martie Tmișoara și alte câteva localități din jurul orașului, printr-o decizie dată de Raed Arafat intra în carantină pentru 14 zile. Pe 22 martie, în mod normal, trebuia să se încheie perioada de 14 zile de carantinare.

La aceeași dată Raed Arafat prelungea, temporar, carantina cu alte 72 de ore. Reprezentanții HORETIM atacau în justiție decizia, iar Curtea de Apel București le dădea câștig de cauză. Odată cu atacarea în justiție a acestei decizii, HORETIM aducea și justificarea acțiunii în sine, declarând:

”Am demonstrat încă odată, dacă mai era nevoie, că în spatele acestei decizii «spontane» de carantinare au fost motive nelegale, că s-a exercitat un abuz de putere asupra unei comunități care a decis că se poate responsabiliza și fără aceste măsuri extreme. Tratamentul discriminatoriu la care este supus sectorul nostru de activitate față de celelalte domenii este neargumentat și inexplicat. Nu s-a lămurit nimeni dacă industria ospitalității este sursa acestei explozii de îmbolnăviri sau nu! Nu există nicio dovadă. Doar dezinformări, imagine publică și haos.

Propunem Domnului Arafat, Domnului Prefect al județului Timiș, Zoltan Nemeth, Domnului Primar al Timișoarei, Dominic Fritz, Domnului Vicepreședinte al CJT, domnul Cristian Moș, să facă un experiment. Așa cum au făcut cu munca noastră de un de zile. Să restricționăm toate celelalte activități și să lăsăm să funcționeze doar Industria ospitalității, cu limitele protejării oaspeților noștri! Să înțeleagă toți cei care spun că sunt solidari cu noi și noi vă promitem că vom scădea rata de incidență, garantat! Noi chiar ne asumăm să fim responsabili. ”, spun reprezentanții HORETIM, conform publicației TimișOnline.

Raed Arafat merge la Înalta Curte de Casație și Justiție

Decizia dată de Curtea de Apel București se pare că nu a fost pe placul Secretarului de Stat, Raed Arafat care va merge la Înalta Curte de Casație și Justiție. În justificarea oficialului, se spune că era doar o decizie temporară care ar fi trebuit să ajute autritățile locale să decidă ce se va face mai departe, în funcție de indicele ratei de infectare din zonă.

”Nu este definitiv, încă mai avem Înalta Curte de Casație și Justiție. […] Vreau să explic aici: motivul pentru care am luat decizia să semnez ordinul temporar, pentru că era un ordin cu limită clară, 72 de ore, pentru a găsi o soluție, dacă nu se găsea soluția erau 72 de ore, înceta ordinul și înceta orice carantină la Timișoara.

Cred că măsura era corectă. Dacă din punct de vedere al procedurii legale, al legalității au fost probleme, o să vedem care este motivația instanței și clar o să învățăm din acest lucru”, a spus Raed Arafat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI