Noi reguli de restricție în București. Cum vor funcționa, de fapt, magazinele în weekend și în timpul săptămânii

Noi reguli de restricție în București. Cum vor funcționa, de fapt, magazinele în weekend și în timpul săptămânii
Noi restricții impuse de CMBSU

După ce Bucureștiul a fost introdus în scenariul roșu, acum Prefectul și CMBSU, au emis noi restricții pentru bucureșteni. Conform documentului oficial, noile măsuri intră în vigoare din noaptea de 27 spre 28 martie 2021.

Noi restricții impuse de Comitetul Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgență

După întâlnirea dintre Prefectul Capitalei și membrii Comitetului Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgență (CMBSU), s-au luat noi decizii.. Restricțiile aprobate de CMBSU intră în vigoare din această noapte. Aceste noi restricții afectează atât libera circulație cât și agenții economici din București.

În acest moment Bucureștiul are o incidența a ratei de infectare de 6.88 la mai de locuitori, astfel că CMBSU a decis noi restricții, atât pentru weekend, cât și pentru restul săptămânii, după cum urmează:

”Circulația persoanelor in afara locuinței/gospodariei este interzisă iîn intervalul orar 22,00 – 5,00 in zilele de luni până joi, și iîn intervalul orar 20.00 – 05.00 in zilele de vineri, sâmbătă și duminica, cu condiția menținerii incidenței cumulată la eel mult 7,5/1000 de locuitori, cu urmatoarele exceptii:

  1. deplasarea în interes profesional, inclusiv intre locuinta/gospodarie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
  2. deplasarea pentru asistența medicală, care nu poate fi amâanată și nici realizată de la distanță;
  3. deplasarea pentru achiziţionarea de medicamente sau pentru efectuarea vaccinului conform programării;
  4. deplasări în afară localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei;
  5. deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoţirea copilului;
  6. deplasarea pentru asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie;
  7. părăsirea domiciliului pentru protejarea vieţii sau integrităţii fizice în cazul unui pericol grav și iminent, cu apelarea sistemului naţional unic pentru apeluri de urgent – 112.”, se stipuelază în decizia CMBSU.

Agenții comerciali vor închide mai devreme, anunță CMBSU

În afară de restricțiile pentru libera circulație CMBSU a mai venit cu alte restricții. Astfel că, agenții comerciali din București vor fi obligați să-și închidă magazinele de la ora 18:00 în weekend. În timpul săptămânii la ora 21:00, conform deciziei ce intră în vigoare în această noapte:

”Programul operatorilor economici care desfășoară activităţi de comerț/prestări servicii în spaţii închise și /sau deschise, publice și/sau private, se poate desfășura în intervalul 05.00 – 18.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. În zilele de luni – joi, programul poate fi desfășurat în intervalul orar 05.00 – 21.00. Condiția este a menținerii incidenței cumulată la cel mult 7,5 la mia de locuitori.

În intervalul orar 21,00 – 05,00 în zilele de luni până joi, respectiv 18.00 – 05.00 în zilele de vineri, sâmbătă duminică, operatorii economici pot activa doar în relaţia cu operatori economici cu activitate de livrare la domiciliu.”, se mai spune în decizia CMBSU.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI