Raed Arafat explică măsura închiderii magazinelor la ora 18:00. Ce spune despre alte restricții

Raed Arafat explică măsura închiderii magazinelor la ora 18:00. Ce spune despre alte restricții
Raed Arafat explică măsura închiderii magazinelor la ora 18:00 și alte restricții

Noile restricții impuse de Guvern au intrat în vigoare astăzi, la ora 00, în condițiile în care Capitala se apropie vertiginos de rata de infectare de 7,5 la mia de locuitori. Practic, România se închide după ora 20, iar magazinele și restaurantele nu își mai pot primi clienți de la ora 18 în weekend. Raed Arafat a explicat măsura închiderii supermarketurilor și hypermarketurilor atât de devreme. Clarificări în privința altor restricții.

Raed Arafat, despre măsura închiderii magazinelor la ora 18:00 și alte restricții

Închiderea magazinelor la ora 18:00 este o măsură corelată cu interdicția circulației după ora 20:00, ca oamenii să poată ajunge acasă, explică șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat. El spune de ce s-a luat această hotărâre și susține că o altă măsură benefică ar fi decalarea programului de lucru.

„Creșterea este lentă, nu este rapidă, dar totuși este o creștere. De alaltăieri creșteri de 0,1, de 0,2 au fost în 32 de județe. Asta ne atenționează că situația nu este stabilă. De asta s-au luat unele măsuri, chiar mai ușoare decât în altre țări, care ne permit să controlăm situația și să meargă mai bine și campania de vaccinare”, a lămurit șeful DSU.

„Au fost discuții (în ședința conducerii PNL – n.r.). (…) La magazin toată lumea merge. Dacă le lăsăm deschise până la ora 24, lumea tot va merge. Regula magazinului a fost corelată cu regula interdicției circulației. Dacă circulația se interzice la ora 20.00, atunci cu două ore înainte magazinele se opresc ca să poată ajunge oamenii să poată ajunge acasă”, a completat acesta.

Cumpărături și relaxare înainte de închidere

Capitala a depășit 7 cazuri de infectare la mia de locuitori chiar în ziua în care, inițial, urmau să intre în vigoare noile restricții. Duminică, încă de la prânz, mulți oameni au venit în centrele comerciale fie pentru cumpărături, fie pentru plimbare sau relaxare la terase. Ei sunt împărțiți în două tabere. În timp ce unii cred că noile măsuri vor ajuta, alții sunt sceptici și susțin că închiderea centrelor comerciale la ora 18:00 nu ajută în lupta cu pandemia.

Magazinele se închid la ora 18:00 și intră în vigoare restricții de circulație pentru toată populația începând cu ora 20:00, în localitățile unde rata de infectare este de peste 7,5 la mia de locuitori.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI