Raed Arafat, despre vaccinarea obligatorie în România. Ce spune și despre lockdown-ul nevaccinaților

Raed Arafat, despre vaccinarea obligatorie în România. Ce spune și despre lockdown-ul nevaccinaților
Austria a decis astăzi vaccinarea anti-covid obligatorie de la 1 februarie 2022

Pandemia de COVID-19 a generat eforturi fără precedent în dezvoltarea unor potențiale vaccinuri împotriva agentului cauzal, SARS-CoV-2. În timp ce întreaga lume salută aprobarea diferitelor vaccinuri COVID-19 care au finalizat cu succes testele clinice, este esențial să recunoaștem că punerea lor în aplicare ridică provocări majore nu numai la nivel global, ci și la nivel regional și local. În România campania de vaccinare avea un start promițător în decembrie 2020, dar astăzi rata de vaccinare este cea mai scăzută din Europa. La nivel instituțional s-a discutat în ultima perioadă despre o posibilă reglmentare care să declare obligatorie vaccinarea anti-covid. Printre cei care a discutat pe această temă se numără și Secretarul de Stat Raed Arafat.

Austria a decis astăzi vaccinarea anti-covid obligatorie de la 1 februarie 2022

Austria a anunțat astăzi, 19 noiembrie, că va impune un nou lockdown  și va face obligatorie vaccinarea anti-covid. Statul austriac devine prima țară din UE care va lua măsuri atât de stricte, în contextul în care cazurile de coronavirus sunt în continuă creștere.

Alte țări europene înăspresc, de asemenea, restricțiile pe măsură ce cazurile de Covid-19 se înmulțesc pe continent, dar până în prezent niciuna nu a reintrodus închiderea completă și doar Vaticanul a impus vaccinarea tuturor.

Blocajul va începe luni, în timp ce vaccinarea anti-covid în țara alpină va deveni obligatorie de la 1 februarie anul viitor, a declarat cancelarul Alexander Schallenberg. Izolarea va dura inițial 20 de zile, cu o evaluare după 10 zile, a mai spus cancelarul Alexander Schallenberg.

„În ciuda lunilor de persuasiune, nu am reușit să convingem suficient de multe persoane să se vaccineze.

Creșterea durabilă a ratei de vaccinare este singura modalitate de a ieși din acest cerc vicios.”, a declarat Schallenberg într-o conferință de presă în vestul statului Tirol, unde s-a întâlnit cu șefii guvernelor regionale, conform France24.

Raed Arafat despre obligativitatea vacinării anti-covid

În conferința de presă de astăzi, la finalul ședinței CNSU care aduce informații despre noi relaxări pentru perioada următoare, Raed Arafat a vorbit despre decizia cancelarului Austriei despre vaccinarea anti-covid olbigatorie și dacă în România va fi impusă o astfel de măsură drastică.

„Austria şi alte ţări discută de obligativitatea vaccinării, sunt şi unele măsuri mai dure acolo unde acum este o creştere a valului şi a cazurilor noi. Am văzut că a ajuns să scadă numărul cazurilor şi sigur că şi datorită măsurilor şi poate că şi populaţia a devenit mai atentă.

Prin urmare, trebuie să recunoaştem că s-au mai vaccinat, chiar dacă nu este numărul pe care noi ni l-am dorit. Totuşi s-au vaccinat peste un milion de oameni în perioada care a trecut. În acest moment nu este pusă pe masă o discuţie fie referitoare la vaccinarea anti-covid obligatorie, fie la un lockdown pentru nevaccinaţi.”, declară şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă Raed Arafat.