Raed Arafat, despre riscul la care sunt expuși cetățenii în această perioadă. Ce se întâmplă cu pacienții din ATI

Raed Arafat, despre riscul la care sunt expuși cetățenii în această perioadă. Ce se întâmplă cu pacienții din ATI
Raed Arafat, despre situația paturilor de la ATI

Șeful DSU a venit marți seară cu vești bune, dar și cu un avertisment pentru persoanele care nu s-au vaccinat până acum. În ciuda unei scăderi semnificative a numărului de cazuri, Raed Aafat atrage atenția asupra riscului care există în acest moment, motiv pentru care le recomandă cetățenilor să se vaccineze, imunizarea fiind singura soluție pentru a scăpa de pandemie.

Premieră obținută în secțiile de Terapie Intensivă

În cursul serii de ieri, Raed Arafat a făcut un anunț îmbucurător cu privire la situația existentă la ATI. Potrivit acestuia, cazurile foarte grave au scăzut pentru prima dată, de la 1 decembrie 2020, ajungând la 919 de paturi ocupate.

Cu această ocazie, șeful DSU a explicat că există o eliberare a presiunii existente pe sistemul sanitar din România, lucru resimțit inclusiv de medicii din linia întâi.

„Astăzi avem semnale bune: vedem și numărul de cazuri de la ATI, sunt 919 cazuri. Din 1 decembrie 2020 până acum n-am atins această cifră. E un semn foarte bun de scădere a presiunii pe sistemul sanitar, pe care colegii spun că o simt deja”, a afirmat Raed Arafat.

Secretarul de stat în MAI a explicat că, de asemenea, că și procentul de pozitivare al testelor a scăzut considerabil, astfel că ultimele două județe aflate în scenariul galben au trecut în scneariul verde.

„Ieri aveam două județe în scenariul galben, astăzi au scăzut și nu avem nicio creștere de incidență în ultimele 24 de ore. (…)

Să vedem cum evoluează pentru că au început școlile, oamenii s-a întors la lucru, cei care au fost în vacanță s-au întors în țară, deci normal că mișcarea e mai mare, vremea e frumoasă, lumea iese, vedem cum evoluează, noi sperăm să ținem sub control chiar dacă vor fi anumite creșteri”, a declarat șeful DSU, la Digi 24.

Care este cel mai mare risc în această perioadă

Raed Arafat a afirmat că în acest moment există riscul ca cetățenii să nu se mai vaccineze datorită faptului că toate județele sunt în scenariul verde. Potrivit șefului DSU, imunizarea este singura soluție reală pentru a scăpa de pandemie și pentru a reveni la o viață aproape de normalitate.

Acesta a atras atenția încă o dată asupra riscului de a reveni la situația gravă de dinainte, atâta vreme cât oamenii nu vor mai dori să meargă să se vaccineze.

„Riscul cel mai important: când vedem acest lucru, unii să spună gata, am scăpat, de ce să mă mai vaccinez. Aceste date nu trebuie să lase oamenii să creadă că dacă au ajuns toate județele pe verde gata nu mai e nevoie să ne vaccinăm, pentru că ne întoarcem unde am fost, la galben și la roșu”, a concluzionat Raed Arafat.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI