Raed Arafat, avertisment pentru români. Ce anunț a făcut, după creșterea îmbolnăvirilor de Covid

Raed Arafat, avertisment pentru români. Ce anunț a făcut, după creșterea îmbolnăvirilor de Covid
Raed Arafat, avertisment pentru romani. Ce anunt a facut, dupa cresterea imbolnavirilor de Covid

În ultima perioadă, a crescut numărul de cazuri noi de coronavirus. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a lansat un avertisment dur pentru români. Ce noi măsuri de protecție anti-COVID-19 anunță secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

Arafat lansează un avertisment dur pentu români

Raed Arafat nu are vești bune pentru românii care sperau ca pandemia de coronavirus să ia sfârșit. Șeful DSU dezvăluie ce noi măsuri de protecție împotriva COVID-19 se impun odată cu creșterea numărului de infectări cu SARS-COV-2.

Oficialul a ținut să precizeze că, în România, nu se mai ia în calcul o carantinare generală, în ciuda valulul patru al pandemiei care este așteptat în această toamnă. Măsurile vor fi luate izolat, la nivel local. Măsuri generale de restricție nu se prevăd la acest moment, pentru țara noastră, și nici nu se discută, potrivit spuselor lui Arafat.

„Restricții de genul să închidem oamenii, chiar dacă la noi au fost pe perioade scurte, nu vor fi. Măsuri locale dacă incidența crește foarte mult e posibil să se ia. Măsuri generale de restricție nu se prevăd la acest moment și nici nu se discută.

Se analizează de către direcțiile de sănătate publică mai multe criterii, nu doar incidența este singurul criteriu pentru a carantina.

Dacă vine DSP-ul, cu INSP-ul și cu comitetul județean și se decide după procedură că o localitate trebuie carantinată pentru că e un focar, atunci acest lucru se face. Nu s-a luat încă o decizie în acest sens.”, a precizat, joi, 26 august, secretarul de stat în MAI.

Cazurile de COVID au crescut din nou

Din păcate, medicii români constată, în ultimele zile, o creștere semnificativă a cazurilor noi de coronavirus. Tot mai mulți bolnavi cu forme severe sunt internați în secțiile ATI ale spitatelor din România.

„Avem o creștere semnificativă de la o zi la alta. Urmărim rata de pozitivare la teste, apelurile pe 112 care din păcate cresc. Crește în fiecare zi numărul cazurilor care se internează la ATI, e o creștere mică e adevărat. Urmărim să nu avem presiunea valului trecut pe secțiile ATI, datorită faptului că avem un număr semnificativ de oameni vaccinați.”, a spus Raed Arafat.

Românii se încăpățânează să nu se vaccineze

Șeful DSU îi arată cu degetul pe românii care se încăpățânează să nu se vaccineze împotriva COVID-19. Deși România dispune de vaccinuri cu autorizația definitivă, care au trecut absolut toate verificările, unii încă nu s-au convins că este cea mai bună măsură de prevenție.

„Unii nu vor să se vaccineze, încă nu s-au convins. Chiar dacă avem vaccinuri cu autorizația definitivă, care au trecut absolut toate verificările. Chiar dacă nu vrem să ne vaccinăm, rămân măsurile celelalte. Masca este baza. Dacă respectăm regulile, limităm răspândirea. Dacă limităm răspândirea, nu ajungem la nicio restricție. Dacă totuși oamenii vor să facă absolut totul și să riște, e posibil să fie niște costuri.”, a explicat Raed Arafat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI