14 apr. 2020 | 10:54

Raed Arafat, previziuni sumbre despre terminarea pandemiei de COVID-19: „O pandemie vine în valuri. Va trebui să ajungem la o conviețuire cu acest virus”

Știri generale
Raed Arafat, previziuni sumbre despre terminarea pandemiei de COVID-19:
Raed Arafat, avertisment dur: "O pandemie vine în valuri. Va trebui să ajungem la o conviețuire cu acest virus"

Secretarul de stat, Raed Arafat, vine cu o veste înfricoșătoare pentru toți românii. Potrivit acestuia, omenirea nu va scăpa curând de această pandemie, astfel că este necesar să învățăm să conviețuim cu acest virus ucigaș.

Măsurile de siguranță sunt cele mai importante

În urmă cu puțin timp, Raed Arafat a explicat în cadrul emisiunii „Legile Puterii”, difuzată pe Realitatea PLUS necesitatea prelungirii stării de urgență, acesta fiind un mijloc de prevenire a răspândirii infecției cu COVID-19.

Deși multă lume judecă măsurile radicale care au fost adoptate odată cu diferitele ordonanțe militare, acesta crede că este cea mai bună decizie. De altfel, Raed Arafat ne avertizează că nu va exista prea curând un final al acestei pandemii, deoarece „pandemia vine în valuri și nu o singură dată’’.

Dacă vezi că într-o țară care a relaxat măsurile numărul cazurilor începe să crească, poate fi un avertisment și pentru tine. La un moment dat, va trebui să ajungem la conviețuire cu acest virus, nu ai cum să nu ajungi la o conviețuire, pentru că nu va dispărea. Nu știm în toamnă ce va face, ce puseuri va avea, trebuie să fim pregătiți, o pandemie poate veni în valuri, nu o singură dată și gata!”, a declarat acesta.

De la cine trebuie să învățăm

În plus, secretarul de stat a menționat că este recomandat să ne inspirăm de la țările care au întâmpinat mai din timp aceste probleme și să extragem ce este util din modul lor de a gestiona astfel de crize. Raed Arafat este conștient că măsurile luate din punct de vedere medical nu-i mulțumesc pe reprezentanții sectoarelor economice, deoarece aceste decizii au un impact puternic, atât din punct de vedere social, cât și economic. Cu toate acestea, autoritățile preferă să fie judecate acum, decât să suporte urmările grave ale lipsei de acțiune.

Trebuie să punem în balanță. Ce preferăm: o problemă care poate că o putem depăși pe linie economică și socială sau să ne trezim, la un moment dat, că avem zeci de mii sau mii de morți și să ne întrebe cineva de ce nu ați luat măsuri mai dure ca să preveniți?! Sunt convins că dacă nu am fi luat aceste măsuri, până la acest moment am fi avut mai mulți decedați, iar întrebarea ar fi fost cine-i de vină că nu s-au luat măsuri. “Ai nevoie ca toată lumea să tragă într-o direcție și nu dreapta, stânga, sus, jos și fiecare să se izoleze”.

Omenirea nu a mai intâmpinat asemenea probleme din anul 1918

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a făcut apel la acțiune și solidaritate, căci perioada pe care o trăim acum este una foarte grea, pe care lumea nu a mai trait-o din anul 1918.

Măsurile se iau mult mai ușor în starea de urgență și mult mai greu în afară ei. Din punctul meu de vedere, necesitatea pe linie medicală e clară, trebuie luată această decizie mai departe, trebuie prelungită, nu cred că putem să suportăm o scădere bruscă a măsurilor luate până acum, care au fost înțelepte și corecte după părerea mea.

Să înțelegem că trecem printr-o situație neobișnuită extrem de serioada, ultima dată a trecut lumea printr-o situație similară în 1918 când s-au confruntat cu o panedemie de o asemenea amplaore, până atunci au mai fost 2-3 pandemii dar mai limitate.

E prima oară din 1918 când ne confruntăm cu o pandemie în aproape toate țările lumii, asupra unor țări foarte evoluate – Franța, Italia, SUA, și vedeți impactul.

Aici nu mai trebuie să vorbim de solidaritate națională, trebuie să vorbim de solidaritate la nivel mondial, să trecem acest hop. (…)
Oamenii dacă nu văd în față lor pericolul, ei nu cred în el”, a concluzionat acesta, potrivit realitatea.net.

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar de Crăciun pentru a avea noroc și împliniri
Redactia.ro
Povestea tragica a Zarazei, bruneta „de o frumusețe dumnezeiască”, ucisă de un asasin plătit de Zavaidoc
Click.ro
O amuletă misterioasă, descoperită în Germania, ar putea rescrie istoria creștinismului
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Cum arată și cu ce se ocupă soția lui Ștefan Hrușcă. Geanina a fost fotomodel și i-a dăruit artistului doi copii, un băiat și o fată
Unica.ro
Blestemul Elenei Udrea, de la Târgșor. Te înfiori!
EVZ.ro
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews
Doliu în România. Un mare nume ne-a părăsit. A fost răpus de o boală cruntă. Nu va fi niciodată uitat
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: “Tot sistemul de protecție a casei este inventat de mine"
Avantaje
PLATA cu CARDUL se SCHIMBĂ RADICAL! DISPARE în câteva ORE
Mediaflux
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Mireasa Confesiuni, sezonul 6. Ce s-a întâmplat la Paris între Daiana și Cristi. De ce relația lor a ajuns în impas după logodnă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro