17 dec. 2020 | 07:25

Raed Arafat, veste bună pentru toți românii. Ce se întâmplă de astăzi cu testele pentru COVID-19

Sănătate
Raed Arafat, veste bună pentru toți românii. Ce se întâmplă de astăzi cu testele pentru COVID-19
Raed Arafat, despre creșterea numărului de teste rapide în România

În contextul în care pandemia de COVID-19 face tot mai multe victime, iar numărul îmbolnăvirilor cresc zilnic, autoritățile și medicii au repetat în nenumărate rânduri că este nevoie de o creștere masivă a testărilor. În cursul serii de miercuri, Raed Arafat a făcut anunțul mult așteptat. Începând de joi, 17 decembrie 2020, zeci de mii de teste rapide de antigen vor fi distribuie în spitalele din România.

Cine va putea să facă testul rapid pentru COVID-19

Raed Arafat a anunțat ieri, la Digi24, că România a contratctat trei milioane de teste rapide, iar în cursul zilei de astăzi, 30.000 vor ajunge în Unităţile de Primiri Urgenţe şi Camerele de Primiri Urgenţe ale spitalelor. Rezultatele testelor Covid-19 vor ieși în 15 minute, iar cei care le vor putea efectua sunt cetățenii care prezintă simptome specifice bolii.

Secretarul de stat în MAI a precizat că testele rapide de antigen vor fi în număr mult mai mare decât cele PCR, se vor efectua mult mai rapid, existând astfel șansa ca persoanele infectate să identifice din timp infecția și să se izoleze, fără a transmite și altora.

“O spun în premieră. De mâine, începem distribuirea primelor 300.000 de teste rapide pe antigen, la nivel național, din cele 3 milioane care s-au contractat. Săptămâna viitoare vom distribui încă o tranșă.

Asta înseamnă că la nivel de servicii de urgență – camere de gardă, spitale, poate chiar la nivelul serviciilor de ambulanță, posibiliatea de a testa și a obține un rezultat rapid va fi mult mai mare.

Deci testarea va fi mai intensă, mai frecventă și mult mai mare, decât să recoltezi și să aștepți PCR-ul a doua zi, sau, uneori chiar a treia zi. În faza de test rapid antigen vei avea rezultatul în 15 minute.

Până acum, testul rapid pe antigen trebuia să fie confirmat de un test PCR. Din ce știm, sunt discuții la nivelul Comisiei Europene de a recunoaște testul antigen rapid ca egal cu testul PCR, și să nu mai fie nevoie de confirmare”, a transmis Raed Arafat, potrivit Digi24.

Recomandările lui Raed Arafat după demararea campaniei de vaccinare

Șeful DSU a vorbit în urmă cu două zile despre situația disperată a României, cât și despre comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii după ce România va începe vaccinarea anti-covid.

Raed Arafat a explicat că toată lumea trebuie să respecte în continuare regulile de prevenție împotriva infecției cu COVID-19, deoarece vaccinul nu limitează răspândirea cirusului, ci ajută la dezvoltarea unor forme mai ușoare de covid, prevenind complicațiile și decesele.

„Începerea vaccinării nu înseamnă reducerea măsurilor și nu înseamnă că suntem ok și că totul s-a terminat.

Începerea procesului de vaccinare înseamnă că unele persoane care vor primi vaccinul vor fi protejate, dar mai departe cifra celor care trebuie să se vaccineze ca să întrerupem acest lanț de răspândire a bolii trebuie să ajungă la 60% – 70% din populație”, a afirmat acesta.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Cum să scapi de riduri cu ajutorul bananelor. Vei avea o piele perfectă, ca de porțelan
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
A devenit strict interzis, chiar DE ASTĂZI, 10 MAI. Regula care se aplică pe stradă, dar și la TV
Capital.ro
Sâmbăta din Săptămâna Luminată, tradiții și obiceiuri. Ce nu trebuie să faci în această zi
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Afecțiunea care se răspândește sever. Un miliard de persoane o au în prezent
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro