Raed Arafat, anunț de ultimă oră despre restricțiile din noaptea de Revelion. Ce nu vor avea voie să facă românii

Raed Arafat, anunț de ultimă oră despre restricțiile din noaptea de Revelion. Ce nu vor avea voie să facă românii
Raed Arafat, despre restricțiile din noaptea de Revelion

Raed Arafat a anunțat miercuri seară la ce trebuie să se aștepte românii în perioada sărbătorilor. Șeful DSU a precizat că autoritățile nu vor relaxa restricțiile, așa cum își doreau reprezentanții HoReCa, astfel că posibilitățile cetățenilor de a petrece în noaptea dintre ani se rezumă la activități desfășurate într-un cerc restrâns de persoane.

Raed Arafat, veste proastă pentru cetățeni

Prefectul Bucureștiului a avut zilele trecute o întâlnire cu reprezentanții HoReCa, în cadrul căreia s-a solictat prelungirea programului localurilor și restauratelor. Aceștia se gândiseră la mai multe activități și evenimente pe care le-ar putea aborda pentru a atrage doritori.

Din păcate, veștile pentru sectorul HoReCa nu sunt îmbucurătoare. Nici cetățenii nu stau prea bine la capitolul posibilități de a petrece sărbătorile.

Raed Arafat a explicat la Digi24 că, înțelege criza financiară din sectorul HoReCa, însă consideră că o relaxare a restricțiilor nu ar ajuta, ci dimpotrivă, ar crește și mai mult numărul îmbolnăvirilor cu COVID-19.

„Nu există în acest moment, eu știu că nu avem în acest moment intenția să modificăm regulile. Înțeleg că HoReCa vrea până la ora 1:00, dar este exact situația în care oamenii vor vrea să meargă la petreceri și peste tot, în locuri greu de controlat și să se infecteze.

Înțeleg situația lor financiară, dar ei trebuie să înțeleagă că o astfel de recomandare nu este foarte bună pentru populația care vrea să meargă în astfel de locații”, a spus Raed Arafat, potrivit sursei menționate.

Șeful DSU a dat asigurări că nu se vor înăspri restricțiile existente, dar nici nu se vor relaxa.

„Regulile care au fost aprobate prin Hotărâre de Guvern rămân. Nu avem intenția să înăsprim regulile, dar nu avem intenția să relaxăm regulile”, a confirmat șeful DSU.

Ce au voie românii să facă de Revelion

La întrebarea care îi macină pe mulți dintre români “și totuși ce vom face de Revelion”, Raed Arafat a oferit câteva idei, printre care uitatul la televizor sau pe balcon, la artificii.

“Ieșim pe balcon, ne uităm pe geam, ne uităm la televizor. Sunt convins că unii vor coborî în fața blocului, dar să iasă cu mască, să respecte regula din spațiul public. Dar nu concerte, nu petreceri, așa ceva nu va fi posibil”, a completat el, potrivit Digi24.

Cu privire la persoanele care au deja rezervări la munte, Raed Arafat le-a sugerat să respecte toate regulile anti-Covid-19 și să sărbătorească ca și cum ar fi la ele acasă.

“Soluția cea mai onorabilă și cea mai corectă este ca cei care vor să petreacă revelionul este să ducă mâncarea în cameră, să sărbătorești ca și cum ai fost acasă”, a concluzionat șeful DSU.