Radu Mazăre, schimbat complet de închisoare. Ce face de zor acum, după gratii (exclusiv)

Radu Mazăre, schimbat complet de închisoare. Ce face de zor acum, după gratii (exclusiv)
Ce ii cere avocatei sale mereu

Radu Mazăre a dispărut din peisajul public odată cu condamnarea la închisoare. Fostul edil al Constanței se află deja de doi ani în detenție.

Ce face Radu Mazăre în închisoare

Radu Mazăre a avut patru mandate la Primăria Constanței, însă pe ultimul nu a mai reușit să îl ducă la bun sfârșit. Aflat în închisoare de peste doi ani în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri și plaje din Mamaia și Constanța, Radu Mazăre și-a găsit o nouă pasiune.

El a început să citească cărți de rept penal, în încercarea de a găsi o portiță pentru a ieși din situația în care se află.

“Radu Mazăre are o nouă pasiune, citeşte cu precădere cărţi de drept penal. E şi un mod de a încerca astfel să găsească soluţii la situaţia sa actuală. De multe ori îmi pune întrebări de specialitate, deloc simple”, a declarat pentru impact.ro unul dintre avocaţii săi, Lizeta Haralambie.

Fostul edil nu s-a ferit de muncă. El a muncit la atelierul de croitorie al închisorii pe perioada șederii sale la Rahova.

Fostul primar a muncit la atelierul de croitorie

“Momentan, în ciuda caracterului semi-deschis în care îşi execută pedeapsa nu mai poate cere să iasă la muncă din cauza efectelor pandemiei de COVID-19. Cum rata de infectare e foarte ridicată, activităţile comune din închisoarea Jilava s-au redus semnificativ. Însă noua sa pasiune pare să-i ocupe mare parte din timp”, a adăugat acelaşi avocat.

Avocata lui a mai spus că îi aduce lui Radu Mazăre cărți de drept, în timp ce familia lui, inclusiv soția Roxana și frații lui, îi aduc fostului edil pachete cu mâncare sau alte lucruri de care nevoie.

Fostul edil e pasionat de citit

Radu Mazăre a căpătat de ceva timp deprinderea de a citi. Și acum șase luni avocata lui spunea că îi aduce cărți.

“Ne cere cărţi, multe cărţi. De istorie, de beletristică, de filosofie. Şi mai pot spune că nici prin gând nu-i trece să-şi scrie memoriile.

Mai ştiu şi că e atent la ce se întâmplă în ţară şi în lume, fiindcă e mereu informat când discutăm despre un subiect sau altul”, declara în urmă cu aproape jumătate de anLizeta Haralambie.

Fostul primar al Constanței are mai multe condamnări în România. El mai are o condamnare de 9 ani și 10 luni în dosarul Polaris, decizia nefiind defitinitvă.

Urmăriți Playtech.ro și pe