Radu Mazăre, scandal mare la Penitenciarul Jilava. Măsura care l-a enervat la culme

Radu Mazăre, scandal mare la Penitenciarul Jilava. Măsura care l-a enervat la culme
Radu Mazăre ispăsește o sentință de 9 ani de închisoare

Celebrul fost primar al Constanței își ispășește pedeapsa de nouă ani de închisoare, primită în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri. Până de curând acesta avea parte de condiții de lux în aripa VIP-urilor. Dar, ca  urmare a creșterii de noi cazuri de infectări în penitenciar, condițiile de încarcerare s-au schimbat. Inclusiv pentru Radu Mazăre s-au schimbat, lucru care nu prea i-a convenit.

Radu Mazăre ispăsește o sentință de 9 ani de închisoare

Pe 8 februarie 2019, Radu Mazăre era în Madagascar. Tot în aceeași zi era condamnat la 9 ani închisoare de către ICCJ în dosar privind retrocedarea plajelor din stațiunea Mamaia. În același dosar, Cristian Borcea și Nicusor Constantinescu au fost condamnați la 5 ani închisoare.

Radu Mazăre fusese condamnat în 2017, de Curtea de Apel București, la 4 ani de închisoare, pedeapsă cu suspendare. În același dosar, Nicusor Constantinescu, fost președinte al Consiliului Județean Constanța, a fost condamnat la 3 ani, pedeapsă cu suspendare. La acea vreme, Cristian Borcea, fost finanțator al clubului de fotbal Dinamo București, a fost achitat.

După mai multe tergiversări, și după fuga fostului edil în Madagascar, Magistrații au dat sentința în dosarul retrocedărilor din Constanța și Mamaia. În luna mai a anului 2019, fostul primar al Constanței, Radu Mazare, era condamnat la 9 ani și 10 luni închisoare în dosarul Polaris.

“Aceste lucruri au fost posibile în condiţiile în care inculpatul Mazăre Radu Ştefan a beneficiat de foloase de la această firmă constând în promovarea imaginii şi a intereselor sale electorale”, susţin procurorii.

De asemenea, Înalta Curte decidea confiscarea de la Radu Mazăre și de la Sorin Strustinsky suma de 20.410.256,8 de lei. Fostul primar a fost condamnat la 9 ani și 10 luni după ce a fost găsit vinovat de luare de mită, abuz de serviciu și conflict de interese în formă continuată.

Fostul primar supărat de condițiile din închisoare

Astăzi fostul edil constănțean își ispăsește pedeapsa de 9 ani, dar se pre că lucrurile nu mai sunt chiar pe placul lui. Conform unor surse, condițiile de VIP în care se afla Radu Mazăre s-au schimbat ca urmare a noilor cazuri de infectări covid. În zona în care acesta trăia în lux, spun aceleași surse, administratorii penintenciarului au decis să facă o zonă de izolare pentru cei infectați.

Nemulțumit de acest aspect, Radu Mazăre a amenințat conducerea penitenciarului că-i va da în judecată. Supărarea fostului edil, vine după ec acesta, împreună cu alți câțiva locatari de ux ai penitenciarului au fsot mutați la comun, alături de deținuții de drept comun.

Urmăriți Playtech.ro și pe