Vești bune pentru Mircea Sandu și soția lui. Curtea de Apel Bucureşti a dat verdictul chiar azi

Vești bune pentru Mircea Sandu și soția lui. Curtea de Apel Bucureşti a dat verdictul chiar azi
Vești bune pentru Mircea Sandu și soția lui. Curtea de Apel Bucureşti a dat verdictul chiar azi

Vești bune pentru Mircea Sandu și soția lui. Cei doi au fost achitați de Curtea de Apel București într-un dosar de primire de mită instrumentat de DNA. Fostul președinte al FRF a mai fost achitat, acum 4 ani, în cazul dezafilierii echipei Universitatea Craiova patronată de Adrian Mititelu.

Vești bune pentru Mircea Sandu și soția lui

Mircea Sandu și soția lui, Elisabeta, au fost judecați într-un într-un dosar de luare de mită. Fostul președinte al FRF a fost acuzat de DNA că ar fi primit o mită de 724.000 lei de la reprezentanţii unei case de avocatură. Soția lui Mircea Sandu era trimisă în judecată pentru complicitate la luare de mită. Luni, Curtea de Apel București a decis achitarea definitivă a celor doi. Pe 8 octombrie, anul trecut, Mircea Sandu şi soţia sa au fost achitaţi în primă instanţă de Tribunalul Bucureşti, decizia fiind contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

În baza art. 421 pct. 1 lit. b Cod procedură penală respinge, ca nefondat, apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de casaţie şi Justiţie – DNA împotriva sentinţei penale nr. 1168 din data de 08.10.2020 pronunţate de Tribunalul Bucureşti, Secţia I Penală, în dosarul nr. 17005/3/2019. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de către stat în apel rămân în sarcina acestuia. Definitivă”, se arată în decizia magistraților de la Curtea de Apel în cazul lui Mircea Sandu și al soției acestuia.

Curtea de Apel Bucureşti a dat verdictul chiar azi

Mircea Sandu a reacționat la decizie, declarând, în exclusivitate pentru Playsport, că aceasta este normalitatea în care trăiește de 12 ani.

Nu am avut nicio emoție. De 12 ani trăiesc în normalitatea asta. A fost o anchetă de nouă ani, s-au făcut toate demersurile necesare și s-a dovedit că nu am vreo culpă. Dacă știam în 1990 când am candidat pentru președinția FRF că va exista o situație de genul ăsta în România, cu lupta împotriva corupției ilustrată cu președinți de cluburi sau agenți de jucători, aș fi fost mult mai circumspect. Sunt pensionar, îmi văd de viață și de nepoți, pe care îi cresc aici și în Franța. Măcar de ar avea și ei copilăria noastră, dar mă tem că asta nu mai e posibil. Mai am un dosar și abia aștept să scap și de acela”, a declarat Mircea Sandu, în exclusivitate pentru PlaySport.ro.

În 2017, Mircea Sandu a mai fost achitat tot de Curtea de Apel în cazul dezafilierii Universității Craiova patronată de Adrian Mititelu. El și Dumitru Dragomir, fostul președinte al LPF au fost condamnați, în 2016, în prima instanță, la 3 ani cu suspendare, dar și la plata, în solidar cu FRF și LPF, a uriașei sume de 1 miliard de lei, aproximativ 220 de milioane de euro, la cursul de atunci. La recurs, Sandu și Dragomir au fost achitați, Curtea de Apel considerând că nu există niciun prejudiciu.

 

Urmăriți Playtech.ro și pe