Radu Mazăre, dus la audieri. Ce măsuri speciale au luat jandarmii când a ajuns la ÎCCJ

Radu Mazăre, dus la audieri. Ce măsuri speciale au luat jandarmii când a ajuns la ÎCCJ

Radu Mazăre a fost scos din penitenciar și dus la ÎCCJ, acolo unde trebuie să fie prezent pentru confirmarea unui mandat de arestare emis pe numele său. S-au luat, însă, măsuri speciale pentru ca fostul primar al Constanței să nu fie filmat sau fotografiat.

ACTUALIZARE: Instanța Supremă a confirmat mandatul de arestare preventivă emis pe numele lui Radu Mazăre pentru perioada 8 mai – 6 iunie. De altfel, din această perioadă va fi scăzută perioada de șase zile petrecută de fostul primar al Constanței în închisoarea din Madagascar. Decizia e una în acord cu procedurile juridice și e lipsită de importanță, de vreme ce fostul primar se află deja în spatele gratiilor.


Radu Mazăre a fost adus cu duba de la penitenciarul Rahova la sediul Înaltei Curți din București. Fostul primar a fost ținut departe de ochii presei, iar jandarmii au luat măsuri speciale în acest sens.

Fostul edil a fost scos din duba Poliției și dus în sediul ÎCCJ printr-o altă intrare decât cea principală, iar jurnaliștii au fost somați să părăsească zona. Mai exact, reporterii prezenți la ÎCCJ au fost trimiși în sala de judecată înainte de ajungerea lui Radu Mazăre. De acolo, nu l-au putut filma sau fotografia.

Primele imagini cu Radu Mazăre în România
Primele imagini cu Radu Mazăre în România

Radu Mazăre a sosit la ÎCCJ pentru a fi confirmat mandatul de arestare emis pe numele său în dosarul Polaris, cel în care era judecat sub control judiciar atunci când a fugit din țară. E vorba de dosarul în care a fost condamnat, în primă instanță, la aproape zece ani de închisoare cu executare.

Avocații încearcă să anuleze pedeapsa definitivă primită de Radu Mazăre

În paralel cu aducerea lui Radu Mazăre la ÎCCJ, avocații săi au găsit o cale prin care speră să obțină anularea pedepsei. Ei au depus la ÎCCJ o contestație în anulare, adică au apelat la o cale extraordinară de atac.

„Da, am promovat-o. Contestaţie în anulare”, a spus avocata lui Radu Mazăre, Iulia Focșa, pe fugă, atunci când a fost asaltată de jurnaliști.

Contestația în anulare ar fi fost depusă chiar înainte ca Radu Mazăre să fie adus în țară.  Primul termen a fost stabilit deja la începutul lunii iunie. Dacă solicitarea e admis, atunci magistrații trec la judecarea ei propriu-zisă.

Pot decide, într-un final, fie menținerea pedepsei, fie anularea condamnări definitive și rejudecarea etapei de apel.