Radu Mazăre ar putea ajunge iar în Madagascar. E ireal ce se întâmplă în procesul lui

Radu Mazăre ar putea ajunge iar în Madagascar. E ireal ce se întâmplă în procesul lui
Radu Mazăre a scăpat de proces

După o lungă perioadă în care Radu Mazăre a stat în Madagascar, era adus în România de autorități. Ceea ce ar fi trebuit să fie procesul anului, conform presei din Constanța, era anulat. În aprilie instanțele judecătorești decideau ca acțiunea împotriva acestuia să fie desființată. Astăzi aflăm că Radu Mazăre s-ar putea întoarce în Madagascar.

Radu Mazăre a scăpat de proces

După mai bine de 11 ani și după multe tergiversări, Radu Mazăre era adus în țară de autorități, acesta fiind în Madagascar la acel moment. Lucrurile păreau a merge conform planului pus în acțiune de procurorii de caz. Numai că în aprilie 2021 judecătorii din Constanța luau o decizie, cel puțin halucinantă.

Presa locală relata la acel moment că instanța de judecată decidea să desființeze acțiunea intentată împotriva lui Radu Mazăre în dosarul retrocedărilor. Vergil Chițac, primarul orașului Constanța, era cel care acționa în justiție grupul lui Mazăre pentru cei peste 20 de milioane de euro. Conform acestuia, banii reprezentau paguba adusă administrație locale. Numai că, decizia judecătorilor venea ca o bombă, iar demersul edilului Vergil Chițac rămânea fără soluționare.

Fostul primar din Constanța înapoi în Madagascar

Dar, asta nu este tot. Conform unor informații de ultimă oră, autoritățile din Madagascar au trimis o înștiințare celor din România. Prin aceasta anunță că extrădarea lui Radu Mazăre ar fi fost făcută ilegal. Demersul a fost făcut direct de către Ministerul de Externe din insulă către cel din România, în care este stipulat acest aspect.

Astăzi fostul primar așteaptă decizia de la Curtea de Apel București în acest caz. În același timp, avocații acestuia susțin că toate demersurile și documentele făcute de România devin nule. Aducerea lui Radu Mazăre în țară este, de asemenea, ilegală, mai spun avocații. Rămâne de urmărit care va este decizia Curții de Apel București și ce se va întâmpla după ziua de astăzi cu fostul primar constănțean, Radu Mazăre, și dacă se va întoarce sau nu în Madagascar.

După fuga lui Radu Mazăre în Madagascar, s-a aflat că acesta avea acolo o adevărată mină de aur. Fostul primar constănțean investise 13 milioane de euro în Madagascar, într-un hotel de lux. Complexul fusese construit de la zero, dispunând de tot confortul unui hotel de lux. Conform unor surse, se pare că afacerea acestuia nu prea mai funcționează cum trebuie, dacă e să ținem cont de actuala situație la nivel mondial. Odată cu declanșarea pandemiei turismul, chiar și aici, a avut de suferit de pe urma restricțiilor impuse la nivel global.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI