Rădoi a renunţat la un jucător pentru barajul cu Islanda! L-a lăsat să plece de la lot pentru transferul vieţii

Rădoi a renunţat la un jucător pentru barajul cu Islanda! L-a lăsat să plece de la lot pentru transferul vieţii
Golul încasat de România de la Irlanda de Nord, pe final, este singurul moment nefericit din mandatul lui Rădoi la națională

Mirel Rădoi a decis o schimbare de ultima oră în lotul naţionalei României pentru barajul cu Islanda. Ionuţ Nedelcearu a primit acordul selecţionerului pentru a pleca în Grecia, unde speră să oficializeze transferul la AEK Atena. Fostul fotbalist al lui Dinamo trebuia să efectueze testul Covid-19 chiar astăzi, pentru a putea intra pe tărâm elen. Perioada de mercato se închide pe 5 octombrie, astfel că totul trebuia demarat în mare viteză.

Mihai Bălașa a fost chemat de Mirel Rădoi pentru a-i lua locul lui Nedelcearu în lotul pentru partida din Islanda

UEFA a programat pentru luni, 5 octombrie, o testare Covid-19 obligatorie pentru ca fotbaliştii să aibă drept de joc. Nedelcearu nu mai are timp pentru a ajunge la acea testare, care va avea loc la Mogoşoaia. Iar Mirel Rădoi a decis ca Mihai Bălaşa să fie înlocuitorul lui Nedelcearu. Islanda – România, baraj pentru calificarea la Euro 2020 (n.r. competiţie care şi-a păstrat denumirea, dar a fost mutată în 2021 din cauza pandemiei de coronavirus), este programat joi, de la ora 21:45.

Mirel Rădoi primește o veste șoc. Un fotbalist s-a retras de la echipa națională
Mirel Rădoi primește o veste șoc. Un fotbalist s-a retras de la echipa națională

În cazul în care trece de Islanda, România va avea de înfruntat pe învingătoarea dintre Bulgaria și Ungaria. În fine, dacă va câștiga și acest al doilea baraj, pe care îl va disputa tot în deplasare, România ajunge la Euro 2020. Bucureștiul va organiza o grupă a competiției continentale care va avea loc în vara anului viitor.

Ionuț Nedelcearu, 24 de ani, este produsul clubului Dinamo. A fost transferat în 2018 la Ufa, în Rusia, pentru 600.000 de euro. Rușii îl cedează acum la AEK Atena pentru 400.000 de euro, deși era un titular incontestabil. A fost integralist în toate meciurile jucate de UFA în acest sezon al primei ligi din Rusia. Ionuț Nedelcearu are 11 selecții la echipa națională a României, pentru care a debutat în martie 2018. Va încasa un total de două milioane de euro în cei patru ani de contract la AEK Atena.