Radare fixe în România 2022. Pe ce drumuri vor fi amplasate. Mare atenție, șoferi!

de: Emanuela Pană
12 01. 2022

Guvernul României a decis, la început de 2022, să facă schimbări în ceea ce privește Codul Rutier. Potrivit unui anunț făcut recent de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), anul acesta vor fi montate mai multe radare fixe pe trei tronsoane circulate din țară. Unde mai exact vor fi amplasate și ce informații vor transmite șoferilor, aflați în rândurile de mai jos.

Radare fixe în România 2022

Anul 2022 vine cu schimbări importante vinzându-i pe șoferi, întrucât Guvernul României a decis modificarea Codului Rutier. Accidentele produse de-a lungul timpului și comportamentul necugetat al unor șoferi au dus la apriția unor noi reguli, necesare pentru a preveni tragediile în trafic și pentru a asigura buna circulație.

După cum menționam, Codul Rutier va cunoaște anumite modificări considerate esențiale, printr-o decizie a Guvernului, potrivit anunțului făcut de reprezentanții MAI.

În 2022, nu mai puțin de 600 de camere radare fixe vor fi montate în România. Acestea vor fi amplasate pe DN7, DN1 și Autostrada Soarelui – cele mai aglomerate drumuri din țară.

Noua măsură vizează schimbarea comportamentului șoferilor care nu respectă regulile de circulație impuse de Codul Rutier. An de an, sute de accidente au loc din cauza vitezei excesive și a nerespectării distanței dintre vehicule. Prin urmare, nu e de mirare că amenzile depășirea vitezei regulamentare sunt destul de multe, cu precădere în sezonul cald, când șoferii circulă cu viteză pe autostrăzi.

Citește și: Cum poți depista toate radarele fixe și mobile atunci când pleci în călătorie. Este mai simplu decât ți-ai imaginat

Pe ce drumuri vor fi amplasate

Investiția anunțată de MAI la început de 2022 se ridică la valoarea de 12 milioane de euro și face parte din demersul Guvernului României de a reduce accidentele de circulație cu 25% până în 2025.

„Până la finalul lunii ianuarie ne propunem să adoptăm OUG, avem de altfel și reglementarea în abilitarea guvernului de a emite ordonanță pe această componentă. Conducerea agresivă, cu tot ce înseamnă regimul de sancțiuni, vom veni cu un proiect în acest an.

Îl avem deja bugetat, de instalare a 600 de camere de monitorizare pe trei artere importante din România. Mă refer la DN1 – Valea Prahovei, DN 7 – Valea Oltului și A2 – București-Constanța.

400 din cele 600 de camere sunt moderne, au posibilitatea să citească numărul de înmatriculare și să transmită automat în dispecerat dacă nu are certificat, dacă are ITP“, a declarat Lucian Bode.

Momentan nu a fost anunțat un termen de finalizare până la care radarele fixe vor deveni active.

Decese în accidente rutiere:

  • În anul 2019894 morţi;
  • În anul 2020812 morţi;
  • În anul 2021932 morţi.