Rabla la electrocasnice – ghid complet. Ce poți da din casă pentru a primi vouchere de la stat

Rabla la electrocasnice – ghid complet. Ce poți da din casă pentru a primi vouchere de la stat
Rabla la electrocasnice

Pe data de 15 decembrie 2020, trebuia să fie lansat programul rabla pentru electrocasnice. Acest program este lansat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin Administrația Fondului pentru Mediu, Programul Rabla pentru Electrocasnice, program dedicat persoanelor fizice. Iată ghidul complet al programului Rabla pentru electrocasnice.

Ghidul complet al programului Rabla pentru electrocasnice

Marți, 15 decembrie 2020, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, trebuia să lanseze Programul Rabla pentru Electrocasnice, care a fost amânat. Motivul ar fi fost teama de atacurile cibernetice și pericolul clonării unor informații.

Pe site-ul AFM, instituția, a comunicat următoarele:

„Din cauza contextului general de instabilitate a securității cibernetice, a unor suspiciuni privind siguranța informatică a aplicației și a încercărilor anterioare de fraudare a procesului de înscriere prin clonarea unor informații specifice programului

Rabla pentru Electrocasnice, Administrația Fondului pentru Mediu anunță amânarea deschiderii sesiunii de înscriere a persoanelor fizice în vederea implementării unor măsuri de siguranță suplimentare pentru Programul național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic, până la o dată ce va fi comunicată ulterior”.

Rabla pentru electrocasnice

Cei interesați, se pot înscrie în program, începând cu ora 12:00. Pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu, www.afm.ro, la secțiunea programului: http://electrocasnice.afm.ro./, se află disponibilă aplicația informatică. Potrivit declarațiilor Ministrului Mediului, acest program ar fi prezentat un interes deosebit pentru români. Aceștia au făcut zilnic solicitări scrise sau telefonice. În acest an bugetul alocat a fost dublu față de anul 2018, fiind în sumă de 40 de milioane de lei.

Rabla pentru electrocasnice – beneficiari

Potrivit site-ului economica.net, persoanele fizice din cadrul programului, beneficiază de vouchere pentru a achiziționa echipamente electrice și electronice de uz casnic. Acestea vor face parte din clasele energetice A++ şi A+++. Voucherele vor fi acordate astfel:

  • 300 de lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++
  • 400 de lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţă energetică cel puţin A++
  • 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++
  • 400 de lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţă energetică cel puţin A++
  • 400 de lei pentru televizoare cu eficienţă energetică cel puţin A
  • 400 de lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++
  • 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an
  • 500 de lei pentru laptopuri 300 de lei pentru tablete.

Rabla pentru electrocasnice – declarația ministrului

Mircea Fechet, Ministrul Mediului, Apelor și  Pădurilor, a declarat următoarele:

„Deoarece Programul a prezentat un mare interes pentru români – pot să zic că de la anunţul de lansare în dezbatere publică a ghidului nu a existat zi să nu avem solicitări telefonice şi scrise din partea publicului, am alocat, în acest an, un buget total de 40 de milioane de lei. Acest buget, dublu faţă de anul 2018, va permite utilarea caselor a cel puţin 100.000 de români cu aparate electrocasnice de ultimă generaţie care vor respecta mediul şi care vor reduce factura de plată pentru curentul electric.

Îi invit pe toţi cei interesaţi să se înscrie mâine, de la ora 12.00, pe site-ul AFM, pentru a obţine voucherele electronice, întreg procesul fiind online, foarte rapid şi sigur. Aplicaţia va emite un voucher electronic, cu o valabilitate de 15 zile, iar cu acesta, orice român se va duce la un comerciant autorizat în program, va lăsa aparatul vechi pe care vrea să-l înlocuiască şi va achiziţiona aparatul nou pe care şi-l doreşte”, a declarat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI