Rabla 2019: Dăncilă a confirmat cea mai așteptată veste pentru români. Câți bani se dau

Rabla 2019: Dăncilă a confirmat cea mai așteptată veste pentru români. Câți bani se dau

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că Guvernul României va aproba bugetul Administrației Fondului pentru Mediu. Acest lucru permite continuarea programelor Rabla Clasic și Rabla Plus în 2019. De asemenea, programul Rabla pentru electrocasnice va putea fi accesat și în acest an.

„La propunerea Ministerului Mediului aprobăm astăzi bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu, principala sursă de finanţare guvernamentală pentru programe şi proiecte destinate protecţiei mediului. Românii aşteaptă lansarea programelor de mediu şi iată că, odată cu aprobarea bugetului, acestea pot începe. Vom continua aşadar cel mai longeviv program guvernamental, Rabla clasic, care anul acesta se află la cea de a 15-a ediţie”, a declarat  primul-ministru.

Viorica Dăncilă a precizat că bugetul alocat este de 322 de milioane de lei, suficient pentru ca 35.000 de români să își poată înlocui mașinile mai vechi de 8 ani cu autoturisme care poluează mai puțin.

„Continuă şi programul Rabla plus, prin care finanţăm achiziţia de maşini electrice şi hibrid cu o sumă totală de 93 de milioane de lei. Vorbim despre un program de mare succes, care oferă cel mai consistent eco-voucher din UE, aproximativ 10 mii de euro pentru maşini electrice 100%. Stimulăm astfel tranziţia către eco mobilitate şi construim în România o adevărată piaţă a vehiculelor ecologice”, a adăugat premierul.

Programul Rabla pentru electrocasnice continuă în 2019

Pentru cetățenii care vor să scape de electrocasnicele vechi, Guvernul pune la bătaie 40 de milioane de lei pentru programul Rabla pentru electrocasnice, care continuă și în 2019. În plus, va fi lansat în premieră un program de instalare a echipamentelor fotovoltaice.

„Anul acesta vom lansa în premieră noul program de instalare a echipamentelor fotovoltaice prin care românii vor putea să îşi producă propria energie electrică şi căldură, dar şi să devină mici producători individuali de energie verde. Programul va beneficia de un buget de peste 600 milioane lei”, a mai spus Dăncilă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI