24 aug. 2023 | 19:51

Putin, prima reacţie după moartea lui Evgheni Prigojin. A spus-o fără ocolişuri: ”A lucrat cu succes”

Politică Externă
Putin, prima reacţie după moartea lui Evgheni Prigojin. A spus-o fără ocolişuri: ”A lucrat cu succes
Putin a comentat azi accidentul aviatic de ieri

Fosta mână dreaptă a liderului de la Kremlin, Evgheni Prigojin, este declarat oficial ca fiind decedat în tragedia aviatică de ieri. La aproape 24 de ore de la accidentul aviatic, a apărut în spațiul public Putin, cu prima reacţie după moartea lui Evgheni Prigojin.

Evgheni Prigojin este declarat decedat

Conform datelor de până la această oră, și confirmate de oficiali ruși, se crede că șeful Wagner Group, Evgheni Prigojin, se afla în avionul care s-a prăbușit în apropiere de Moscova, omorând 10 persoane aflate la bord.

Putin, prima reacţie după moartea lui Evgheni Prigojin. A spus-o fără ocolişuri: "A lucrat cu succes"

Evgheni Prigojin, fostul lider Wagner

Fostul prim-ministru rus Mihail Kasianov a declarat că nu are nicio îndoială că Vladimir Putin se află în spatele accidentului, conform Sky News, iar acesta din urmă nu abordat nicio poziție cu privire la cele întâmplate.

Vezi și: Evgheni Prigojin, ucis la ordinul lui Vladimir Putin? Ce spunea liderul rus într-o înregistrare pe tema trădării

Putin transmite ”condoleanțe” familiei lui Evgheni Prigojin

În primele sale comentarii referitoare la accidentul aviatic în care ar fi murit liderul Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, și alte nouă persoane, Vladimir Putin a transmis condoleanțe.

Președintele rus a continuat să îl descrie pe Prigozhin ca fiind un ”om de afaceri talentat”, pe care îl cunoaște din anii 1990.

El a declarat că Rusia va analiza ceea ce spun anchetatorii în legătură cu accidentul, dar că mai multe detalii despre incident vor necesita timp.

Comentariile sale vin la 24 de ore după ce avionul s-a prăbușit la nord de Moscova.

Vorbind mai devreme astăzi la un summit comercial din Africa de Sud, Putin nu a spus nimic despre accident, limitându-se la un discurs scris în prealabil.

Unii experți occidentali, precum și fostul prim-ministru rus, cred că Putin ar fi putut ordona un asasinat, deși acest lucru nu poate fi verificat.

Putin, prima reacţie după moartea lui Evgheni Prigojin

În cursul zilei de azi, liderul de la Kremlin a avut o întrevedere cu echipajul unui tanc Alyosha T-80, fiind vorba de grupul care a distrus un convoi blindat ucrainean în apropiere de Zaporojie.

Imaginile (vezi galeria), par să arate echipajul primind cadouri din partea lui Putin pentru rolul lor în războiul din Ucraina.

Vezi și: Declarațiile neașteptate ale lui Volodimir Zelenski după moartea lui Evgheni Prigojin. Liderul ucrainean a surprins pe toată lumea

Alăturându-se președintelui la Kremlinul din Moscova, aceștia s-au așezat în jurul unei mese mari albe cu farfurii cu fructe, produse de patiserie și băuturi calde.

Putin, prima reacţie după moartea lui Evgheni Prigojin. A spus-o fără ocolişuri: "A lucrat cu succes"

”A fost o persoană talentată, un om de afaceri talentat” – Vladimir Putin

În timpul întâlnirii, conform surselor, Vladimir Putin ar fi avut prima sa reacție de la momentul anunțării accidentului aviatic în care se presupune că ar fi murit și liderul Wagner, Evgheni Prigojin:

”În ceea ce privește acest accident aviatic, în primul rând, vreau să exprim sincere condoleanțe familiilor tuturor celor care au murit. Este întotdeauna o tragedie.

Într-adevăr, dacă au fost acolo și, conform informațiilor inițiale, angajații Companiei Wagner se aflau la bord, vreau să remarc faptul că acești oameni au avut o contribuție semnificativă la cauza noastră comună de a lupta împotriva regimului nazist din Ucraina.

Ne amintim acest lucru, știm acest lucru și nu vom uita acest lucru. Îl cunoșteam pe Prigojin de mulți ani, de la începutul anilor 1990. A fost o persoană cu un trecut complicat. A făcut greșeli grave în viața sa și a obținut rezultatele necesare, atât pentru el însuși, cât și, atunci când i-am cerut, pentru cauza comună, ca în ultimele luni.”, a declarat Vladimir Putin.

Vezi și: Avionul în care se afla Evgheni Prigojin s-a prăbușit, în Rusia. Imagini cu accidentul aviatic. Ruşii l-au declarat mort pe liderul Wagner

Liderul de la Kremlin a spus-o fără ocolişuri: ”A lucrat cu succes”

După ce a transmite condoleanțe familiei lui Evgheni Prigojin, mai spune Sky News, liderul de la Kremlin și-a continuat discursul cu privire strict la evenmentele de ieri, și cu pregădere legat de fostul său apropiat, Evgheni Prigojin:

”Prigojin a fost o persoană talentată, un om de afaceri talentat. A lucrat nu numai în țara noastră, și cu rezultate bune, ci și în străinătate, în special în Africa.

Acolo s-a ocupat de petrol, gaze, metale prețioase și pietre prețioase. După cum am aflat, s-a întors din Africa abia ieri. S-a întâlnit cu unii oficiali de aici. Totuși, ce s-a întâmplat mai exact, mi-a raportat șeful Comisiei de anchetă în această dimineață.

Ei au început deja o anchetă preliminară a acestui incident, care va fi efectuată în totalitate și finalizată. Nu există nicio îndoială în această privință. Vom afla în curând ce spun anchetatorii.”, a mai declarat Putin, conform sursei citate.

Conform acelorași surse, unii membri ai Grupului Wagner au realizat un memorial improvizat pentru Evgheni Prigojin în Novosibirsk, iar la Sankt Petersburg au fost depuse flori și în fața sediului Wagner.

Parteneri
Ce trebuie să faci în ziua de Paște ca să ai noroc tot anul. Obiceiul care îți aduce succes
Redactia.ro
Latura rușinoasă a lui Ion Creangă. Cum devenise amantul femeilor căsătorite și cum a ajuns să aibă un copil din flori, cu o călugăriță
Click.ro
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Nu se mai ascund! El are 29, ea - 52! Cuplul din showbizul românesc despre care toată lumea vorbește
Unica.ro
Joshua Castellano, așa cum nu l-ați mai văzut. Unde a fost surprins omul de afaceri
EVZ.ro
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
Spynews
Obligatoriu pentru toți proprietarii de animale. Regulile UE nu pot fi încălcate
Capital.ro
Preparatul ideal pe care să îl consumi în Vinerea Mare | Se gătește repede și ușor
Antena 3
O mai recunoști? A fost considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume. Decizia neașteptată luată la 73 de ani
Avantaje
Situație PERICULOASĂ pentru România. Declarația care ne dă fiori reci
Mediaflux
Alertă pe litoralul României, în minivacanța de 1 Mai! Dealerii de droguri au început să vândă substanțele interzise
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O tânără a stârnit controverse după ce a recunoscut că nu își spală pijamalele după fiecare purtare. Ce i-au spus internauții
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro