Putin ”a furat” de la Dragnea: ce a spus rusul despre statul paralel

de: Puiu Alexandru
22 02. 2019

În urmă cu aproximativ un an, marketingul agresiv al coaliției PSD-ALDE ți-a aruncat pentru prima oară pastila cu informații despre statul paralel. Putin ”cântă” aceleași versuri.

Când au intrat în pană de responsabili pentru ineficiența coaliției de guvernare, PSD-iștii au îmbrățișat cu două mâini conceptul unui stat paralel. La momentul respectiv, acesta făcea referire la o mafie subterană cu un scop unic în spate, acela de a submina eforturile PSD-ALDE. Ulterior, s-a abuzat de respectiva asociere de cuvinte până la desemantizare, de aceea nu ai mai auzit de ea în ultimele luni.

Când conceptul de ”om negru” își pierde din substanță, este înlocuit. Pornind de la acest principiu, statul paralel a devenit sinonim cu Soros, #rezist și orice altceva a mai visat echipa lui Dragnea.

Până aici nu este nimic nou, dar în momentul în care Putin folosește aceleași sintagme precum Dragnea în declarații oficiale, ar fi absurd să nu ți se pare un pic ciudat. Uimitor este însă că exact asta s-a întâmplat.

Într-un set de declarații menite să ofere transparență pentru starea națiunii pe care o conduce, în urmă cu câteva zile, Vladimir Putin a sugerat că ”un stat paralel” lucrează împotriva președintelui Donald Trump, conform celor de la The New York Times.

Pe parcursul zilei de miercuri, 20 februarie, același lider rus a insistat pe faptul Moscova ”va viza SUA”, dacă țara se va decide să trimită armament nuclear în Europa. Comentariile lui Putin au urmat anunțului SUA de nesupunere față de NFT, un pact nuclear încheiat în 1987 prin care au fost interzise lansările nucleare și balistice cu raze de acțiune între 300 și 3 400 de mile.

Pentru că nu putea să nu atace în mod direct filozofia de viață a unor lideri de la Washington, Putin a spus că există prea mulți oameni acolo ”captivați de propriul excepționalism și a proprieri superioarități în raport cu restul lumii”. ,,Dar aceștia știu să numere? Cu siguranță”, a adăugat Putin, potrivit publicația New York Times. ,,Să calculeze mai întâi raza de acțiune și viteza sistemului nostru militar și apoi să ia decizii privind amenințările împotriva țării noastre.”