Când pleci de acasă, pune mereu în faţa uşii de la intrare un pahar cu apă. Probabil nu ți-a trecut prin cap această idee, însă în unele situații ar putea să-ți salveze inclusiv viața. Află în rândurile de mai jos cum trebuie să procedezi.
În sezonul cald, multe persoane aleg să plece de acasă în diverse vacanțe. Unele concedii pot fi organizate în țară sau în străinătate. În ambele cazuri, românii trebuie să se asigure că locuința este încuiată și nu există riscuri de a fi jefuiți. Pentru a ști cum să gestionezi o astfel de situație, este suficient să pui la intrare un pahar cu apă.
S-ar putea să sune ciudat, însă trucul este foarte util. Înainte de a vorbi pe larg despre acesta, Playtech Știri îți prezintă câteva metode cu ajutorul cărora poți să îți protejezi locuința când ești plecat de acasă, în diverse scopuri.
Un sistem de securitate pentru locuința ta este o modalitate eficientă de a descuraja persoanele care au intenții precum furtul sau jefuirea. Atât timp cât sistemul cu pricina prezintă alarmă cu senzori, detectoare de mișcare și camere de luat vederi, poți să fii întotdeauna la curent cu ce se întâmplă în curtea sau lângă casa ta.
În același timp, evită să postezi pe platformele sociale când pleci de acasă sau unde îți petreci zilele libere. În era actuală, majoritatea oamenilor obișnuiesc să împărtășească cu utilizatorii online evenimentele din viața lor. Dacă vrei neapărat să publici fotografii sau detalii privind locurile pe care le-ai vizitat, fă-o după ce te întorci din concediu.
Revenind la trucul cu paharul de apă – îl poți folosi și pentru a descuraja hoții, precum și pentru a-ți proteja viața. Dacă pui un pahar cu apă în spatele ușii de la intrarea în locuința ta, în momentul în care o persoană intră cu forța în casă, va dezechilibra paharul, iar apa se ca scurge pe jos. Poate fi o modalitate de a descuraja potențialul infractor.
Dacă vii din vacanță și remarci că paharul cu apă este spart sau nu mai prezintă lichidul în interiorul său, este bine să fii precaut. Mai bine apelezi la autoritățile de intervenție decât să încerci să verifici de unul singur încăperile din locuință. S-ar putea să-ți salvezi chiar și viața, dacă procedezi astfel.
Te-ar putea interesa și: Metoda îmbrăţişării, noul mod în care românii rămân fără bani în buzunar. Poliţiştii, avertisment pentru cetăţeni
În același timp, evită să lași chei de rezervă în curtea locuinței tale, pentru că hoții care au experiență știu, de multe ori, unde trebuie să le caute. Poți lăsa o cheie de rezervă unui vecin de încredere însă, sau unui prieten pe care să-l rogi să verifice sau să supravegheze casa cât timp tu ești plecat.