Pune cărbune pisat în frigider și vei scăpa de o mare problemă. Trucul este genial și util pentru toate gospodinele

Pune cărbune pisat în frigider și vei scăpa de o mare problemă. Trucul este genial și util pentru toate gospodinele
Acest truc este mult mai bun pentru a dezodoriza frigiderul urât mirositor

Dacă te simți jenat de mirosurile care ies din frigiderul tău, atunci nu ești singurul. În lunile mai calde, căldura poate provoca înmulțirea bacteriilor. Asta face ca frigiderul să lucreze peste program. Ca urmare, va emite niște mirosuri destul de urâte. Aici intervine un odorizant pentru frigider, și anume praful de cărbune activat. Mai multe gospodine spun că au testat trucul pe care vi-l propunem și noi astăzi. Altele spun că există și un deodorizator ca fiind o modalitate de a alunga mirosurile puternice, inclusiv mirosul de brânză stricată sau mirosul de pește.

Acest truc este mult mai bun pentru a dezodoriza frigiderul urât mirositor

Pentru unele gospodine, uneori, gândul de a deschide frigiderul și de a prinde un miros de varză fermentată picantă, amestecat cu mirosul de resturi de pește și mirosul de parmezan proaspăt, nu dă bine.

Multe gospodine au încercat câteva lucruri pentru a preveni acest amestec neplăcut de mirosuri în trecut. De la cupele lunare de bicarbonat de sodiu din spatele frigiderului până la recipientele ermetice învelite în plastic.

Dar nimic nu a funcționat, spre dezamăgirea lor, nu până acum. Mulțumită unei recente descoperiri, și anume cărbune activat, acum se pot bucura de mâncarea mirositoare pe săturate fără să se îngrijoreze de amestecul nociv de mirosuri din frigiderul lor.

Praful de cărbune activat este prelucrat pentru a fi mai poros. Astfel se mărește suprafața disponibilă pentru reacții chimice. Și, deoarece acest cărbune activat este carbon pur, acesta absoarbe toate moleculele organice.

Prin acest proces elimină astfel orice particule organice urât mirositoare pe care le întâlnește în aerul din jur. Disponibilitatea cărbunelui activat de a reacționa chimic și de a absorbi toate moleculele organice, în plus față de suprafața sa crescută, îl fac un deodorant extrem de eficient.

Folosește cărbune activat. Scoate mirosurile din frigiderul tău!

În comparație, bicarbonatul de sodiu, care este cea mai populară alternativă, este mai puțin eficient, deoarece combate doar anumite tipuri de mirosuri din frigiderul nostru. Ca și compus chimic, acesta schimbă compoziția moleculelor acide cu care intră în contact în aer.

Cu toate acestea, nu toate moleculele care creează acele mirosuri urât mirositoare din frigiderul tău sunt acide. În plus, mirosul poate fi modificat, dar nu neapărat filtrat. Cei de la Cook’s Illustrated a efectuat un test între o cană de bicarbonat de sodiu și o cană de cărbune activat într-un frigider mic. După ce au testat au fost de acord că praful de cărbune a fost semnificativ mai eficient.

Ne vedem mai târziu, mâncare!

Praful de cărbune activat este garantat să funcționeze bine ca dezodorizant pentru frigiderul tău timp de cel puțin o lună, posibil, mult mai mult. Deci nu există o limită stabilită pentru eficacitate.  Va trebui doar să îl schimbați cu cărbune activat proaspăt odată ce frigiderul începe să miroasă din nou un pic ciudat.

Dar dacă ești sensibil la amestecul de mirosuri puternice, orice lucru care este garantat a fi eficient, chiar dacă este doar pentru o lună la un moment dat sau cam așa ceva, merită pe deplin. Praful de cărbune activat poate fi găsit în magazinele de animale de companie și de acvaristică.

Pentru un frigider de dimensiuni mari, se recomandă 2 cești plasate într-un recipient deschis în partea din spate a frigiderului, lângă o gură de aerisire. Frecvența cu care trebuie înlocuit cărbunele va varia în funcție de mărimea și conținutul frigiderului.