22 mai 2024 | 12:32

Pui la ceaun, varianta lui Bărbosu care face furori pe reţelele sociale. Secretul pentru a ieşi crocant la exterior, dar bine pătruns

Sfaturi Culinare
Pui la ceaun, varianta lui Bărbosu care face furori pe reţelele sociale. Secretul pentru a ieşi crocant la exterior, dar bine pătruns
Foto: Profimedia

Un preparat simplu, dar delicios, ce îți va încânta familia și musafirii! Această rețetă de pui la ceaun, varianta lui Bărbosu – un apreciat creator de conținut culinar –  face furori în mediul online. Bucătarul a dezvăluit secretul ce îl face crocant la exterior.

O rețetă simplă, dar delicioasă

„Bărbosu”, simpaticul creator de conținut care oferă internauților sfaturi și rețete delicioase, a făcut furori cu varianta sa de pui la ceaun. Este simplu de preparat, iar rezultatul este un adevărat răsfăț pentru papilele gustative.

„Am luat un pui întreg și l-am tranșat. Am pus niște sare și niște piper peste bucățile de carne. Ca să vă iasă puiul la ceaun așa cum trebuie, ar trebui să foloisiți pui de țară. Dacă nu aveți, cum nici eu nu am avut acum, va trebui să luați un pui de calitate, ceva organic…nu sunt foarte ieftini, dar merită.

Va trebui să lăsăm puiul la înăbușit. Cu cât e lăsat mai mult, cu atât iese mai bine, mai gustos. ”

Cum faci cel mai bun pui la ceaun

Înainte de a pune uleiul în vas, trebuie să ne asigurăm că încingem bine oala sau ceaunul înainte. Așe vom ști că puiul la ceaun iese crocant la exterior, dar bine pătruns.

„Ca să rumesc frumos puiul, va trebui să încing bine, bine oala și uleiul.”

Te-ar putea interesa și: De ce să nu mai arunci pielea de pui. Ce s-a descoperit acum

Ce se adaugă la final

După ce se rumenește carnea, se adaugă doi căței de usturoi și o jumătate de pahar de vin alb. Se dă focul mic și se lasă la fiert cel puțin 40 de minute, cu vasul acoperit. Dacă este nevoie, se completează lichidul din interior cu apă sau vin.

„După 20 de minute de fiert cu vasul acoperit, am scos capacul, ca să scadă cât mai mult din lichid. La final, pun și două sau trei linguri de  mujdei simplu peste carne”, a explicat acesta.

Te-ar putea interesa și: Cum se prepară ciorba de pui a la grec, de fapt. Secretul care face toată diferența

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar de Crăciun pentru a avea noroc și împliniri
Redactia.ro
Povestea tragica a Zarazei, bruneta „de o frumusețe dumnezeiască”, ucisă de un asasin plătit de Zavaidoc
Click.ro
Portretul lui Mihail Neamțu, noul președinte al Comisiei de Cultură. Cunoscut pentru dezinformări și acuzat de propagandă legionară
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Cum arată și cu ce se ocupă soția lui Ștefan Hrușcă. Geanina a fost fotomodel și i-a dăruit artistului doi copii, un băiat și o fată
Unica.ro
Schimbări la plata cu cardul. Măsura intră în vigoare joi, 26 decembrie
EVZ.ro
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews
Statul vrea banii românilor. S-a dat ordinul în România. Se achită până la 9.720 lei anual
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: “Tot sistemul de protecție a casei este inventat de mine"
Avantaje
PLATA cu CARDUL se SCHIMBĂ RADICAL! DISPARE în câteva ORE
Mediaflux
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Mireasa Confesiuni, sezonul 6. Ce s-a întâmplat la Paris între Daiana și Cristi. De ce relația lor a ajuns în impas după logodnă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro