21 mai 2021 | 16:03

Pui de urs, găsit în curtea unei pensiuni din Bucovina. Cum a ajuns acolo

Știri Locale
Pui de urs, găsit în curtea unei pensiuni din Bucovina. Cum a ajuns acolo
Pui de urs găsit în curtea unei pensiuni

Un pui de urs a fost găsit în curtea unei pensiuni din localitatea Mălini. Acesta a fost preluat temporar de angajații Direcției Silvice Suceava. Silvicultorii spun că ursulețul are aproximativ patru luni.

Pui de urs în curtea unei pensiuni

Puiul de urs a fost preluat și îngrijit de angajații Ocolului Silvic din localitate. Silvicultorii au avut grijă de el, l-au hrănit și i-au oferit toate condițiile necesare. Ei au ridicat animalul din curtea unei pensiuni. Au cercetat zona cu atenție și au constatat că mama puiului nu este prin apropriere.

Ulterior, reprezentanții Direcției Silvice Suceava au anunțat specialiștii Gărzii Naționale de Mediu și ai Agenției pentru Protecția Mediului. Autoritățile încearcă să găsească mama puiului de urs găsit în curtea pensiunii.

În cele din urmă, puiul a ajuns la Centrul pentru Reabilitarea Urșilor Orfani din județul Harghita. Acesta este singurul centru de acest fel din Europa. În cele din urmă, puiul de urs urmează să fie introdus, din nou, în mediul său natural.

Polițiștii au salvat un pui de urs din Sibiu

Un pui de urs a fost găsit accidentat în zona unei cariere de marmură din Porumbacu de Sus. Polițiștii l-au găsit și l-au salvat, iar în prezent se află la Grădina Zoologică din Sibiu, unde este tratat corespunzător. Conform informațiilor furnizate de IPJ Sibiu, în zonă nu este capcane destinate capturării animalelor sălbatice.

Puiul de urs avea leziuni grave la nivelul unui membru. Cel mai probabil, au survenit în urma unei căderi de la înălțime. Reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu, Comisariatul Județean Sibiu, Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu și Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au hotărât ca acesta să fie transportat la Grădina Zoologică din Sibiu.

În fapt, la data de 19 mai, în jurul orei 15,30, un apel 112 informa Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sibiu cu privire la faptul că pe un fond de vânătoare din zona Porumbacu de Sus un exemplar de urs ar fi prins într-o capcană.

La faţa locului s-au deplasat de urgenţă poliţiştii specializaţi în braconaj cinegetic din cadrul Serviciului de Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Sibiu, care, în zona unei cariere de marmură, au identificat puişorul de urs. În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că exemplarul de urs brun este un pui de aproximativ 3 kg şi nu prezintă plăgi sau leziuni deschise la nivelul corpului, a declarat IPJ.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Românii, avertizați de șeful ANPC. Mare atenție la ce cumpărați de sărbători
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Capital.ro
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii, înainte de Paşte
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro