PSD vrea să te convingă că va scoate satele din noroi: cum s-a lăudat Olguța

de: Puiu Alexandru
24 04. 2019

Satele din România ilustrează cel mai bine condițiile de trai din țara noastră, iar o mare parte din campania electorală a PSD este dedicată oamenilor de acolo.

În mod tradițional, oamenii de la țară sunt cel mai ușor de ”cumpărat” în campanie electorală, iar efortul ”de marketing” al Partidului Social Democrat li se adresează în această perioadă în proporție semnificativă. În acest scop, a fost aprobat de către alianța PSD-ALDE un Fond de Dezvoltare și Investiții.

Aparent, primarii din localitățile din mediul rural vor avea la dispoziție un fond special de 10 miliarde de euro din care pot să primească finanțare pentru proiecte locale. În această categorie pot intra spitale, școli, drumuri, rețele de apă, gaze sau energie. Nu lipsesc lăcașele de cult, căminele culturale, locuințele sociale, bazele sportive și altele.

Cu alte cuvinte, acest fond special inventat peste noapte ar trebui ducă satele de la noi în secolul 21. Ar mai fi problema că de la bani la proiecte finanțate și materializate este un drum lung, dar acest detaliu contează mai puțin. Nimic nu este mai important în campanie electorală să promiți, iar Liviu Dragnea este un maiestru al acestei arte.

“Împreună cu Eugen Teodorovici, cu Darius Vâlcov și cu dna prim-ministru în final am dezvoltat Fondul de Dezvoltare și Investiții. Valoarea e tot 10 miliarde de euro și finanțează creșe, grădinițe, spitale, străzi, alimentare cu apă, canalizare, rețele de electricitate. Cu aceste două programe, România în câțiva ani va avea satele, orașele niște bijuterii. Ține doar de primar să vină cu două documente la București, nu camioane de dosare, și nu va fi o analiză politică.” a declarat președintele PSD – Liviu Dragnea,

Vorbele liderului PSD au fost repetate de mai marii partidului, în fruntele cu Olguța Vasilescu. Ea a detaliat pe Facebook scopul Fondului de Dezvoltare și Investiții.

”10 miliarde de euro pentru satele României

PSD își reconfirmă angajamentul de a aduce toate localitățile/satele României la standardul european de civilizație.
o Alături de PNDL apare un nou program, derulat prin Fondul de Dezvoltare și Investiții, care accelerează schimbările în bine ale localităților țării, prin completarea tipurilor de investiții posibile și mai ales prin simplificarea procedurilor, astfel incat se pot finanța cu celeritate proiectele.
o Practic, orice primar poate solicita sprijin financiar atât pentru proiectele noi, cât și pentru cele începute, prin completarea/ trimiterea doar a 2 documente.
o Au prioritate extinderea rețelelor de curent electric, de gaz natural, de apă și canalizare, drumuri comunale, județene, străzi, poduri și pasaje.
o Se mai finanțează prioritar spitale județene, municipale, dispensare, centre medicale dar și școli, grădinițe, creșe ori campusuri școlare.”, a postat Olguța pe rețeaua socială, după cum se poate vedea mai jos.