PSD, replică tăioasă după gafa lui Florin Cîțu. Cum a fost ironizat premierul

PSD, replică tăioasă după gafa lui Florin Cîțu. Cum a fost ironizat premierul
Florin Cîțu ar avea datorii mari în America

Premierul României, Florin Cîțu, și-a pus scena politică în cap, după ultimele afirmații halucinante. Gafa politicianului a fost taxată dur de către pesediști.

Pentru mulți români, pâinea cea de toate zilele este singura lor masă. În schimb, premierul României nu știe cât costă o franzelă. Afirmația a fost făcută marți, 10 august. La scurt timp după gafa lui Florin Cîțu, scena politică s-a umplut de reacții vehemente. PSD îl pune la zid pe Cîțu!

„Nu pot să spun. Nu mănânc pâine. Încerc să nu mănânc pâine”, a răspuns Florin Cîţu la întrebarea cât costă o pâine sau un litru de ulei.

PSD nu iartă derapajul lui Cîțu

După afirmația lui Florin Cîțu, potrivit căreia nu știe prețul unei franzele sau al unui litru de ulei, un membru PSD a reacționat dur. Marius Budăi, deputat PSD, îl critică pe premierul României pentru nivelul la care a ajuns inflația. Aceasta spune că, de când e Cîțu la guvernare, inflația a ajuns la 5%. Mai mult, România e mai datoare ca niciodată în istoria sa recentă. Budăi susține că datoria publică este astăzi peste 50% din PIB, în condițiile în care, în era PSD, aceasta era sub 35% din PIB.

„Domnule Cîţu, dar benzină beţi? Nu de alta, dar şi asta s-a făcut 6 lei! Când era senator PNL Cîţu zbiera zilnic, ca din gură de şarpe, că sub PSD creşte inflaţia, iar social-democraţii îndatorează viitorul ţării. Toate acestea în condiţiile în care creşteau alocaţii, salarii şi pensii, iar datoria publică era sub 35% din PIB (astăzi este peste 50% din PIB)”, susține pesedistul.

România, mai datoare ca niciodată în istoria sa recentă

În concluzie, veniturile românilor sunt îngheţate, iar preţurile cresc fulminant, potrivit spuselor deputatului PSD.

„De când e Cîţu la Guvern inflaţia a ajuns la 5%, iar ţara e mai datoare ca niciodată în istoria sa recentă. În schimb, veniturile românilor sunt îngheţate, iar preţurile cresc fulminant”, acuză deputatul PSD, Marius Budăi, pe Facebook.

Reacția lui Marius Budăi vine ca urmare a gafei făcute de Florin Cîțu, marți, 10 august. Premierul român nu știe cât costă pâinea, darămite un litru de ulei.

În legătură cu o altă afirmație, potrivit căreia peste 1% dintre angajați au peste 3.000 de euro net, la întrebarea „Ce se întâmplă cu restul de 99%”, Cîțu a oferit un răspuns halucinant: Executivul a creat locuri de muncă.

„Prin implementarea programului de guvernare și a investițiilor am creat locuri de muncă”, a fost răspunsul oferit de premierul României, Florin Cîțu.