PSD, mutare șocantă în cazul demisiei lui Vlad Voiculescu. E o premieră în Parlament

PSD, mutare șocantă în cazul demisiei lui Vlad Voiculescu. E o premieră în Parlament
Vlad Voiculescu scapă cu mâinile curate

Astăzi a fost o zi grea pentru USR și pentru ministrul Vlad Voiculescu în plenul Camerei Deputaților. În urmă cu două zile PSD anunța depunerea unei moțiuni de cenzură pe numele lui Vlad Voiculescu. Astăzi, în plen s-a decis soarta ministrului și, implicit, a moțiunii.

Ministrul Vlad Voiculescu scapă cu mâinile curate

Modul de gestionare a situației de la Spitalul de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, dar și demersurile făcute de ministrul Vlad Voiculescu de a privatiza spitalele din România i-a detarminat pe cei din PSD să ia atitudine. Astfel că, în urmă cu două zile anunțau depunerea unei moțiuni simple de cenzură împotriva sa. Moțiunea depusă de PSD a fost votată astăzi în plenul Camerei Deputaților.

Moțiunea împotriva ministrului USR, ministrul Vlad Voiculescu a fost votată astăzi. Spre ghiniomul PSD, nu a trecut de plenul Camerei Deputaților. În plenul de astăzi al camerei au fost prezenți 304 parlamentari. Din acest total 161 au votat „împotrivă” şi 140 „pentru”, moţiunea fiind respinsă, conform Agerpres.

Deci, Vlad Voiculescu a scăpat cu mâinile curate, existând posiblitatea ca în urma acestei moțiuni să fie demis din funcția de Ministru al Sănătății. Deși s-a dorit ca votul să fie unul secret, nici această cerere nu a fost aprobată. Cererea fuses făcută de liderul PSD al deputaților, Alfred Simonis.

În documentul depus de PSD se cerea demisia lui Vlad Voiculescu după tragedia de la ”Matei Balș”. I s-a cerut demisia și din in cauza proastei gestiuni a situației ce a urmat după drama de la spitalul bucureștean.

Guvernul Cîțu trece cu bine de primul test

Lăsând la o parte originea de partid a ministrului, Guvernul Cîțu a trecut astăzi primul test în Parlamentul României. Deși moțiunea ar fi putut trece, PSD nu a declarat în niciun moment că s-ar baza pe vreun număr consistent de votanți. Demonstrația de astăzi din Camera Deputaților, contrar aparențelor, arată totuși o susținere importantă pentru actuala alianță de guvernare.

Alianța formată din PNL, USR-PLUS și UDMR a trecut cu brio primul exament în Camera Deputaților, PSD neavând nicio șansă cu această moțiune simplă. Deși pe planuri diferite, Alianța AUR și PSD anunțau luni, după discuțiile pe marginea moțiunii, că vor vota pentru.

Din păcate nici numărul celor de la AUR nu au ajutat PSD să treacă cu brio moțiunea simplă, intitulată: ”Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea şi viaţa românilor”. Ce va face de-acum în colo, atât Vlad Voiculescu, cât și Guvernul lui Florin Cîțu, rămâne să vedem, la primul bilanț, la 100 de zile de preluarea guvernării.