10 feb. 2021 | 13:41

Raed Arafat, acuzat după incendiul de la Matei Balș. Ce a semnat în decembrie: ‘E caz de pușcărie’

Știri generale
Raed Arafat, acuzat după incendiul de la Matei Balș. Ce a semnat în decembrie: ‘E caz de pușcărie’
Raed Arafat, vinovatul moral pentru incendiul de la Matei Balș

Scandalul de la Spitalul ”Matei Balș” se pare că ia o nouă amploare. Bilanțul incendiului dramatic anunță 17 pacienți care au decedat, și alți 100 transferați în alte spitale. Noile informații ieșite la suprafață îl fac, în teorie, vinovat de dramă pe Raed Arafat, Secretarul de Stat din MAI.

Raed Arafat, vinovatul moral pentru incendiul de la Matei Balș

În 29 ianuarie România a retrăit drama de la ”Colectiv”, și cea de la Piatra Neamț, de anul trecut. Bilanțul dramaticului eveniment anunță 17 pacienți decedați, la această oră. În primă fază, s-a vehiculat ideea declanșării incendiului de la aerotermele folosite pentru încălzirea saloanelor.

Acum, datele recente arată o altă cauză, și mai importantă. Dezvăluirile din ultima vreme vorbesc tot mai des despre explozia unor butelii de oxigen aflate în saloanele afectate de incendiu. Conform acestora, buteliile erau acolo ca surplus de oxigen.

În cadrul emisunii realizate de jurnalistul Victor Ciutacu, la România TV, au apărut și alte dovezi care-l numesc pe Raed Arafat ca fiind vinovatul moral al tragediei de la ”Matei Balș”. Dovezile au fost afișate în exclusivitate de jurnalistul Gelu Vişan, în cadrul emisiunii ”Punctul Culminant”.

Acestea scot în evidență două decizii, cel puțin contradictorii date de Raed Arafat. Gelu Vișan spune că prima decizie datată 12 decembrie, semnată de Secretarul de Stat, Raed Arafat, obliga personalul medical să scoată concentratoarele de oxigen din saloane.

Aparatele în cauză, concentratoarele de oxigen, conform explicației, erau folosite pentru a produce, la fața locului, oxigenul necesar pentru administrarea pacienților. În decizie, mai spune jurnalistul, se precizează înlocuirea acestora cu buteliile despre care vorbeam mai devreme.

”Mi s-a spus ca de fapt aceasta combustie instantanee a fost provocata unui surplus de oxigen din camera aceea. Deoarece in multe spitale din Romania se merge pe butelii de oxigen. Exista si varianta oxigenului preparat pe loc, nu este deloc periculos, poti sa si fumezi langa, pentru ca nu exista surplus.

Atunci am gasit o adresa a lui Raed Arafat care impune DSP-urilor sa scoata aceste concentratoare din saloane. Documentul este datat 12 decembrie si spune negru pe alb (document în VIDEO) ca este bun de folosit de pacienti acasa, sunt bune de decontat de Casa de Asigurari de Sanatate, dar nu in spitale. El nu are atributii în spitale, este abuz in serviciu.”, a declarat jurnalistul Gelu Vişan.

Decizii contradictorii date de Secretarul de Stat

În cadrul aceleiași emisiuni jurnalistul Gelu Vişan face și alte dezvăluiri. Este vorba de o a doua decizie semnată de același Raed Arafat, în care se anunță readucerea concentratarelor de oxigen în spitalele din București, mai exact la Spitalele de Urgență.

”(…) domnul Arafat, ştiind ce a făcut, a dat o altă adresă. O adresă prin care dotează spitalele din România cu concentratoare. Aceleași concentratoare pe care le-a scos tot el printr-o adresă, în urmă cu o lună şi jumătate.

Printr-o formulă de sponsorizare a spitalelor de urgenţă, se duce cu acestea în spitale, de care spusese că nu sunt bune, speriat fiind de nenorocirea ce are să urmeze. Asta nu e caz penal, e puşcărie direct. De unde are DSU bani de concentratoare, de sponsorizări?”, a mai spus același jurnalist.

Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,7 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei
Digisport.ro
Istoria neștiută a Gării de Nord din București. De ce a vrut Ceaușescu să o dărâme
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
EVZ.ro
Cum recunoști carnea alterată. Este extrem de periculoasă pentru sănătate
Spynews
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Capital.ro
Mănăstirea din România unde o floare creează un peisaj rupt din Rai. Are şi proprietăți tămăduitoare
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
CÂND se dau PENSIILE de PAȘTE. ANUNȚ de la POȘTĂ pentru trei milioane de PENSIONARI
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro