Motivul pentru care PSD voia miting în Piața Victoriei, ca PNL. Uluitor ce experiment au vrut să facă

Motivul pentru care PSD voia miting în Piața Victoriei, ca PNL. Uluitor ce experiment au vrut să facă
PSD a anulat mitingul din Piața Victoriei

S-a aflat motivul pentru care PSD voia să organizeze un miting în Piața Victoriei. Social-democrații sperau să adune peste 120.000 de simpatizanți, să facă poze și apoi să le compare cu cele de la mitingul liberarilor, pentru a se putea lăuda că au un număr mai mare de susținători.

Liviu Dragnea spera să termine en-fanfare campania electorală pentru alegerile europarlamentare din 26 mai. Chiar dacă PSD a fost huiduit la mitingurile de la Iași și Galați, iar premierul Viorica Dăncilă a avut parte de primiri ostile la vizitele organizate în mai multe orașe din țară, Dragnea spera să mobilizeze la București un număr impresionant de oameni, ca să aibă cu ce să se laude ulterior.

După ce s-au gândit mai bine, social-democrații au ajuns la concluzia că ar fi mai bine să renunțe la idee. Piața Victoriei va fi deja ocupată, iar un astfel de miting ar fi paralizat nordul Capitalei și ar fi nemulțumit bucureștenii.

PSD a anulat mitingul din Piața Victoriei

„Ne-am consultat cu colegii din ţară şi am hotărât să anulăm mitingul. Am hotărât ca săptămâna viitoare să ne ocupăm strict de activităţile de campanie din teritoriu luând în considerare că foarte multe judeţe au pe 21 şi 23 ultimele întâlniri zonale, cu mulţi primari”, a declarat secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu.

„Vă comunicăm că PSD anulează organizarea evenimentului din data de 22 mai 2018, care urma să se desfăşoare la Romexpo”, se arată în scrisoare pe care PSD a trimis-o către Primăria Capitalei, care anunțase inițial că a aprobat 3 mitinguri în București: PSD – 21 mai, la Romexpo, PNL – 18 mai, în Piața Victoriei și USR-PLUS – 24 mai, în Parcul Izvor.

Mai mulți lideri PSD din teritoriu s-au plâns că nu pot aduce în Capitală mii de oameni în mijlocul săptămânii. Ei au susținut că ar fi nevoie de 3.000 de autocare pentru a aduce 100.000 de persoane la București.