Primăria Capitalei confirmă. PSD și-a anulat marele miting din Capitală

Primăria Capitalei confirmă. PSD și-a anulat marele miting din Capitală
Sursa: Partidul Social Democrat/Facebook

PSD  și-a anulat mitingul din București, care a fost anunțat în urmă cu câteva zile. Acest miting ar fi trebuit să încheie campania electorală pe care a desfășurat-o cel mai mare partid din țară pentru alegerile europarlamentare.

Mitingul PSD din București fusese inițial programat pentru ziua de miercuri, 22 mai, dar un document emis de Primăria Capitalei, condusă de Gabriela Firea, arată că social democrații și-au anulat, până la urmă „spectacolul” propagandist pe care ar fi vrut să-l facă.

„Vă comunicăm că PSD anulează organizarea evenimentului din data de 22 mai 2018, care urma să se desfăşoare la Romexpo“, arată scrisoarea trimisă de PSD către Primăria Capitalei.

Informația a fost apoi confirmată de viceprimarul Bucureștiului, Aurelian Bădulescu.

PSD s-a răzgândit, nu mai face mare miting la București

PSD ar fi vrut să organizeze la Romexpo un miting de proporții uriașe, unde să fie aduși 120.000 de oameni, din toate județele de lângă București, care ar fi însemnat, de fapt, cam toți oamenii care-i susțin, dar din întreaga țară, persoane „abonate” de altfel la aceste mitinguri de propagandă.

Secretarul general al partidului, Codrin Ștefănescu, era mândru nevoie mare atunci când anunțase public planul lor:

„Avem acțiuni în fiecare zi și ultima acțiune mare se termină pe 22 mai cu mitingul de la București. Penultimul miting mare va fi duminică la Târgoviște. Ca să nu paralizăm iarăși centrul Capitalei și Bucureștiul vom face la Romexpo, unde avem foarte multe parcări închiriate, o să fie un miting foarte mare, peste 120 de mii de oameni. Gazdă este Bucureștiul și Ilfov și vor veni delegați din județele apropiate de noi, Călărași, Teleorman, Giurghiu, Prahova, Iaolomița, Olt. Vor fi șefii din toată țara dar nu vin cu oameni. Ăsta va fi finalul”
Codrin Ștefănescu, secretar general al PSD

La început, PSD-iștii au vrut să organizeze mitingul pe 19 mai, adică în această duminică, în Piața Victoriei, probabil în semn de batjocură la adresa oamenilor care au protestat în număr masiv împotriva politicilor lor.