PSD își alege candidații pentru europarlamentare. Dragnea a ieșit din spital pentru a participa la ședință

PSD își alege candidații pentru europarlamentare. Dragnea a ieșit din spital pentru a participa la ședință

Liviu Dragnea nu a mai fost văzut în public în ultimele zile, el fiind internat din cauza problemelor la spate. A fost externat, însă, pentru a participa la ședința PSD, în care va fi definitivată lista pentru europarlamentare.

Conducerea PSD s-a reunit luni pentru a valida lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare. La ședință e prezent și Liviu Dragnea, care a fost externat din spital.

Participarea lui Liviu Dragnea era pusă sub semnul întrebării după problemele de sănătate din ultima vreme.

„Aseară (n.r. – sâmbătă) a avut iar o problemă de sănătate, medicii au insistat şi a fost internat câteva ore. I s-au făcut injecţii. sperăm ca totul să fie bine, mâine avem CEX, se va stabili lista pentru europarlamentare. Sperăm ca starea de sănătate a preşedintelui Liviu Dragnea să fie foarte bună pentru mâine. Durerile nu se opresc. Se pare că varianta pe care a ales-o de a face infiltraţii şi  terapie nu este cea mai bună. Cred că va ajunge tot la operaţie”.   – Codrin Ştefănescu, secretar general al PSD

Pe cine vrea PSD să trimită la Bruxelles

Lista candidaților PSD pentru europarlamentare va fi definitivată în ședința Comitetului Executiv Național. Potrivit unor surse, prima pe listă va fi Rovana Plumb.

Ministrul Fondurilor Europene e susținut chiar de Liviu Dragnea.

”Eu nu ştiu pe ce loc va decide Comitetul Executiv Naţional să fie Rovana Plumb pe listele de europarlamentare, dar eu o voi propune pe primul loc. Şi după europarlamentare, o să o rog pe doamna prim-ministru Dăncilă să o mai propună şi altceva pe doamna Rovana Plumb”.
Liviu Dragnea, 15 martie

Potrivit unor surse citate de Adevărul, pe lista candidaților PSD pentru europarlamentare s-ar putea afla și jurnalista Antena 3, Carmen Avram.

Sursele susțin că liderul PSD ar fi negociat iniţial cu Alessandra Stoicescu, o altă jurnalistă a postului de televiziune. Ea este, de altfel, și fina primarului general Gabriela Firea.

„Dragnea a insistat pentru Sandra Stoicescu din ambiţie, ca să o şicaneze pe Firea, cu care e în conflict“, susţin sursele citate. Tot cu sprijinul Antena 3 ar putea obține încă  un mandat de eurodeputat şi Maria Grapini, susţinută personal de Dan Voiculescu.

Cum stă PSD în sondajele pentru europarlamentare

Ultimul sondaj privind intențiile de vot la europarlamentare vine cu mari surprize. PSD a scăzut mult sub 30%, iar PNL vine tare din spate.

Sondajul INSCOP, realizat în perioada 5-13 martie arată că PSD și PNL sunt aproape la egalitate în intenția de vot pentru alegerile europarlamentare din 26 mai.

Dacă mâine ar fi alegeri, cei chestionați au spus că ar vota PSD – 26,9%, PNL – 26,3%, iar pe locul al treilea se regăsește Alianța 2020 USR-PLUS cu 15,3%.

Practic, PSD a scăzut vertiginos și e pe cale să piardă primul loc în favoarea PNL.  Se mai remarcă, de asemenea, o diferență extrem de mică între celălalt partid de la guvernare ALDE și formațiunea Pro România a lui Victor Ponta.

Termenul limită de depunere a candidaturilor pentru europarlamentare este 28 martie, ora 24:00.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI