25 mart. 2019 | 12:00

PSD își alege candidații pentru europarlamentare. Dragnea a ieșit din spital pentru a participa la ședință

Știri generale
PSD își alege candidații pentru europarlamentare. Dragnea a ieșit din spital pentru a participa la ședință

Liviu Dragnea nu a mai fost văzut în public în ultimele zile, el fiind internat din cauza problemelor la spate. A fost externat, însă, pentru a participa la ședința PSD, în care va fi definitivată lista pentru europarlamentare.

Conducerea PSD s-a reunit luni pentru a valida lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare. La ședință e prezent și Liviu Dragnea, care a fost externat din spital.

Participarea lui Liviu Dragnea era pusă sub semnul întrebării după problemele de sănătate din ultima vreme.

„Aseară (n.r. – sâmbătă) a avut iar o problemă de sănătate, medicii au insistat şi a fost internat câteva ore. I s-au făcut injecţii. sperăm ca totul să fie bine, mâine avem CEX, se va stabili lista pentru europarlamentare. Sperăm ca starea de sănătate a preşedintelui Liviu Dragnea să fie foarte bună pentru mâine. Durerile nu se opresc. Se pare că varianta pe care a ales-o de a face infiltraţii şi  terapie nu este cea mai bună. Cred că va ajunge tot la operaţie”.   – Codrin Ştefănescu, secretar general al PSD

Pe cine vrea PSD să trimită la Bruxelles

Lista candidaților PSD pentru europarlamentare va fi definitivată în ședința Comitetului Executiv Național. Potrivit unor surse, prima pe listă va fi Rovana Plumb.

Ministrul Fondurilor Europene e susținut chiar de Liviu Dragnea.

”Eu nu ştiu pe ce loc va decide Comitetul Executiv Naţional să fie Rovana Plumb pe listele de europarlamentare, dar eu o voi propune pe primul loc. Şi după europarlamentare, o să o rog pe doamna prim-ministru Dăncilă să o mai propună şi altceva pe doamna Rovana Plumb”.
Liviu Dragnea, 15 martie

Potrivit unor surse citate de Adevărul, pe lista candidaților PSD pentru europarlamentare s-ar putea afla și jurnalista Antena 3, Carmen Avram.

Sursele susțin că liderul PSD ar fi negociat iniţial cu Alessandra Stoicescu, o altă jurnalistă a postului de televiziune. Ea este, de altfel, și fina primarului general Gabriela Firea.

„Dragnea a insistat pentru Sandra Stoicescu din ambiţie, ca să o şicaneze pe Firea, cu care e în conflict“, susţin sursele citate. Tot cu sprijinul Antena 3 ar putea obține încă  un mandat de eurodeputat şi Maria Grapini, susţinută personal de Dan Voiculescu.

Cum stă PSD în sondajele pentru europarlamentare

Ultimul sondaj privind intențiile de vot la europarlamentare vine cu mari surprize. PSD a scăzut mult sub 30%, iar PNL vine tare din spate.

Sondajul INSCOP, realizat în perioada 5-13 martie arată că PSD și PNL sunt aproape la egalitate în intenția de vot pentru alegerile europarlamentare din 26 mai.

Dacă mâine ar fi alegeri, cei chestionați au spus că ar vota PSD – 26,9%, PNL – 26,3%, iar pe locul al treilea se regăsește Alianța 2020 USR-PLUS cu 15,3%.

Practic, PSD a scăzut vertiginos și e pe cale să piardă primul loc în favoarea PNL.  Se mai remarcă, de asemenea, o diferență extrem de mică între celălalt partid de la guvernare ALDE și formațiunea Pro România a lui Victor Ponta.

Termenul limită de depunere a candidaturilor pentru europarlamentare este 28 martie, ora 24:00.

Parteneri
Cine a fost Costel Corduneanu, interlopul care a luptat pentru România la Jocurile Olimpice. Fostul sportiv a murit din cauza unor probleme la inimă
Redactia.ro
David Beckham a câștigat lupta cu cele 150 și ia potul cel mare: 280 de milioane de euro dintr-un ”foc”!
Digisport.ro
Povestea fabuloasă a actorului care a ajuns frate cu propriul tată. A jucat în aproape 40 de filme și a murit pe scenă, în timpul unui spectacol
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
"Sleepy Don". Valuri de ironii după ce Trump a adormit la primul termen al procesului. Procuror: N-am mai auzit așa ceva până acum
Digi24
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol autorul care nu a fost niciodată suspect în caz
Digi24
Cum arătau Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu în 2012, la primul sezon Masterchef. Imagini de colecție
Unica.ro
Răzbunarea lui Traian Băsescu. Nu uită și nu iartă
EVZ.ro
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews
NU mai au voie să cumpere țigări. INTERZIS pentru cei născuți după 1 ianuarie 2009
Capital.ro
Pensiile care vor trece printr-o a doua recalculare. Şeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, anunţ important
Antena 3
Lovitură de teatru pentru Antena 1! Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu au semnat cu PRO TV
TV Mania
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Plătim pentru orice...”...”
Avantaje
MILIOANE de PENSIONARI sunt AFECTAȚI. ANUNȚUL care schimbă DECIZIA din SEPTEMBRIE
Mediaflux
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro