Un alt jurnalist schimbă tabăra și candidează la europarlamentare din partea PSD

Un alt jurnalist schimbă tabăra și candidează la europarlamentare din partea PSD

Știi deja că lista PNL la europarlamentare va fi deschisă de Rareș Bogdan, fost realizator TV. Dar liberalii nu sunt singurii care se uită în presă după oameni cu care speră să obțină voturi pe 26 mai.

PSD ar urma să definitiveze curând lista pentru europarlamentare, dar până la un anunț oficial, zvonurile circulă. Iar în partid se pare că se poartă negocieri intense. Surse politice din partid, citate de Adevărul, susțin că lista PSD pentru europarlamentare va fi deschisă de Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene. Liviu Dragnea a recunoscut deja că o va propune pe aceasta prima pe listă.

PSD se uită după jurnaliști, după modelul PNL

Surpriza de pe listele PSD vine însă pe locul al doilea: acolo s-ar putea regăsi, în calitate de candidat, jurnalista Carmen Avram de la Antena 3, un post de televiziune apropiat puterii. Sursele susțin că liderul PSD ar fi negociat iniţial cu Alessandra Stoicescu, o altă jurnalistă a postului de televiziune, care este și fina primarului general Gabriela Firea.

„Dragnea a insistat pentru Sandra Stoicescu din ambiţie, ca să o şicaneze pe Firea, cu care e în conflict“, susţin sursele citate. Tot cu sprijinul Antena 3 ar putea obține încă  un mandat de eurodeputat şi Maria Grapini, susţinută personal de Dan Voiculescu.

După ce și-a pierdut postul de ministru și a rămas în afara Guvernului, Lia Olguța Vasilescu ar putea fi răsplătită cu un post de europarlamentar pentru soțul său, Claudiu Manda. Liviu Dragnea s-a pronunțat public și în favoarea acestuia. Teoe

Cum ar putea arăta lista PSD pentru europarlamentare:

Rovana Plumb

Carmen Avram

Dragoş Benea

Claudiu Manda

Dan Nica

Ioan Mircea Pascu

Maria Grapini

Victor Negrescu

Natalia Intotero

Bianca Gavriliţă

Cătălina Ştefănescu

Emilian Pavel

Victor Boştinaru

Maria Zoană

Claudia Ţapardel

Cum stă PSD în sondajele pentru europarlamentare

Ultimul sondaj privind intențiile de vot la europarlamentare vine cu mari surprize. PSD a scăzut mult sub 30%, iar PNL vine tare din spate.

Sondajul INSCOP, realizat în perioada 5-13 martie arată că PSD și PNL sunt aproape la egalitate în intenția de vot pentru alegerile europarlamentare din 26 mai.

Dacă mâine ar fi alegeri, cei chestionați au spus că ar vota PSD – 26,9%, PNL – 26,3%, iar pe locul al treilea se regăsește Alianța 2020 USR-PLUS cu 15,3%. Practic, PSD a scăzut vertiginos (dar trebuie menționat că încă nu au prezentat lista candidaților cu care se va prezenta la europarlamentare) și e pe cale să piardă primul loc în favoarea PNL.  Se mai remarcă, de asemenea, o diferență extrem de mică între celălalt partid de la guvernare ALDE și formațiunea Pro România a lui Victor Ponta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI