PSD introduce pensia pentru părinți. Aceasta ar putea fi plătită de copii și va fi obligatorie

PSD introduce pensia pentru părinți. Aceasta ar putea fi plătită de copii și va fi obligatorie
PSD introduce pensia pentru părinți

Partidul Social Democrat(PSD) introduce pensia pentru părinți! Un număr de 77 de deputați și senatori, majoritatea de la PSD, au în plan promulgarea acestui tip de pensie, care ar putea fi plătită de copii și va fi obligatorie.

77 de deputați și senatori, majoritatea PSD, doresc introducerea pensiei pentru părinți

Se intitulează ”Legea recunoștinței între generații”, o idee a câtorva deputați, majoritatea membrii PSD, ce îi obligă pe români să își susțină financiar părinții aflați în nevoie. Proiectul a fost depus la Camera Deputaților pe 27 iunie și pe 1 iulie a fost prezentat în Biroul Permanent, apoi înaintat la Senat. În nota de fundamentare, inițiatorii proiectului susțin că noul Cod Civil prevede pensia de întreținere, dar nu există o prevedere anume care să constrângă la întreținerea părinților.

De menționat este că aceasta putea fi obținută numai prin decizie judecătorească. Articolul 7 din ideea politicienilor se numește ”obligațiile copiilor majori de a-și întreține părinții”, iar alineatul al doilea din acesta introduce îndatorarea copiilor apți de muncă să își întrețină ”părinții inapți de muncă, aflați în dificultate, necesitând sprijin material”.

PSD introduce pensia pentru părinți. Aceasta ar putea fi plătită de copii și va fi obligatorie
Pensia ar putea fi plătită de copii și va fi obligatorie

„Dacă nu există un contract scris ori testament privind întreținerea părinților inapți de muncă sau care se află în dificultate și necesită sprijin material, problema achitării pensiei de întreținere de către copiii majori se soluționează pe cale amiabilă între părți, apelarea la rezolvare pe judecătorească fiind ultima soluție de urmat”, arată un trafment din lege.

Sume:

Judecătorii vor stabili sumele, ”ținând cont de starea materială și familială a părinților și a copiilor, precum și de alte împrejurări relevante”. „Cuantumul întreținerii datorate de copii pentru părinții lor, împreună cu întreținerea datorată altor persoane, îndreptățite, potrivit legii, nu poate depăși o cincime din venitul lunar al celui obligat, astfel încât să nu fie periclitată situația materială a celor obligați să contribuie la întreținerea părinților”, arată în proiect.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI