PSD, în epoca post-Dragnea: de ce au fost date jos tablourile cu fostul lider de pe pereții sediului – FOTO

PSD, în epoca post-Dragnea: de ce au fost date jos tablourile cu fostul lider de pe pereții sediului – FOTO

Sediul PSD din București a intrat în renovare și, odată cu această nouă încercare de „schimbare la față”, au dispărut și tablourile cu Liviu Dragnea atârnate, la loc de cinste, pe pereți. Fostul lider al partidului, în prezent încarcerat la penitenciarul Rahova, era suprins în mai multe ipostaze și trona, deseori, în spatele celor care erau intervievați în sediul partidului.

PSD încearcă să se repoziționeze după condamnarea definitivă a lui Liviu Dragnea. Au avut loc mai multe mutări importante în partid, oamenii apropiați de Dragnea au fost îndepărtați, rând pe rând, iar formațiunea, condusă deocamdată interimar de Viorica Dăncilă, vrea să arate că are un suflu nou.

Din punct de vedere politici, e greu de spus dacă PSD este alt partid după condamnarea lui Dragnea. Dar, tablourile cu fostul lider au fost date jos de pe pereții sediului PSD din Kiseleff, iar pereții au fost revopsiți.

Scepticii ar spune că doar afară e vopsit gardul.

Dragnea avea tablou inclusiv în sediul PSD Constanța
Dragnea avea tablou inclusiv în sediul PSD Constanța

De ce au dispărut tablourile cu Liviu Dragnea din sediul PSD

În sala de presă a sediului PSD din Kiseleff tronau, la loc de cinste, mai multe tablouri cu fostul lider al partidului. Ele au fost date jos chiar în această săptămână, când a început renovarea sediului, potrivit Radio Europa Liberă.

Tablourile cu Liviu Dragnea atârnau pe pereții sediului încă din 2015, când cele cu Victor Ponta au fost date jos. Practic, și lui Dragnea i s-a întâmplat acum acest lucru. Partidul i-a tratat cam la fel pe toți foștii lideri care, dintr-un motiv sau altul, au zburat din funcții, fie prin complotul celor din interior, fie din cauza problemelor penale.

Liviu Dragnea a fost condamnat pe 27 mai, la o zi după alegerile europarlamentare, pierdute de PSD cu un scor zdrobitor. El a primit o condamnare definitivă de trei ani și jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

Mai jos, câteva dintre tablourile cu Liviu Dragnea, care tronau în sediul PSD din Kiseleff, București: foto – Cristian Andrei

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI