Liviu Dragnea a aflat unde își va ispăși pedeapsa. Ce ar fi preferat fostul lider PSD

Autor: Ciprian Ioana - 13:34, 18 iun. 2019

Liviu Dragnea, fostul lider al PSD, a fost încarcerat pe 27 mai la penitenciarul Rahova. Între timp, perioada de carantină a expirat, iar o comisie specială din cadrul penitenciarului Rahova va decide unde își va ispăși Liviu Dragnea pedeapsa de trei ani și jumătate de închisoare.

ACTUALIZARE: Liviu Dragnea va rămâne închis la penitenciarul Rahova, dar regimul său va fi unul închis. Asta înseamnă că-și va executa pedeapsa în condiții mai dure, cu vizite mai rare. Cei care-l vizitează vor discuta cu el printr-un geam de sticlă, adică exact ca la vorbitor. Decizia Comisiei nu poate fi contestată, așadar în următoarele 7-8 luni, aproximativ, fostul lider al PSD își va executa pedeapsa în regim închis. Abia prin iarnă, poate face o nouă cerere de schimbare a regimului de detenție.


O comisie specială de la penitenciarul Rahova va decide, marți, soarta lui Liviu Dragnea. Comisia e așteptată să se pronunțe în cazul fostului lider al PSD, în condițiile în care luni, 17 iunie, a fost ultima zi de carantină pentru fostul lider social-democrat.

El a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

Liviu Dragnea conferinta de presa PSD
Liviu Dragnea conferinta de presa PSD

Unde își va ispăși Liviu Dragnea pedeapsa primită

Legea prevede o procedură extrem de clară după terminarea perioadei de carantină. O comisie specială se întrunește pentru a decide unde îşi va ispăşi Liviu Dragnea pedeapsa de trei ani şi șase luni de închisoare, pronunţată în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman.

Se pare că fostul lider PSD ar avea preferințe. El ar vrea să rămână la penitenciarul Rahova și, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, a făcut deja o cerere în acest sens. Motivul ar fi simplu: Liviu Dragnea ar vrea același regim de detenție de la Penitenciaru Rahova pentru ca familia și apropiații să-i fie mai aproape.

În acest fel, ar putea fi vizitat mai des fără ca aceștia să facă drumuri lungi.

Fostul preşedinte PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat pe 27 mai. Câteva ore mai târziu, după pronunțarea sentinței, el a fost dus direct în Penitenciarul Rahova.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis menţinerea deciziei de condamnare primite în primă instanță, de trei ani şi șase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman.

Dragnea a fot găsit vinovat pentru instigare la abuz în serviciu. A fost a doua condamnare definitivă pentru Liviu Dragnea după cea din dosarul Referendumumului, în care a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI