PSD dă în judecată Guvernul Orban. Totul a pornit de la alocațiile copiilor

PSD dă în judecată Guvernul Orban. Totul a pornit de la alocațiile copiilor
PSD dă în judecată guvernul Orban

Situație neplăcută pentru Guvernul Orban! Acesta este dat în judecată de șeful de cabinet al Liei Olguței Vasilescu. Totul a pornit de la alocațiile copiilor.

PSD dă în judecată Guverul Orban!

Șeful de cabinet al Liei Olguța Vasilescu dă în judecată Guvernul Orban pe tema alocațiilor copiilor din România, conform impact.ro. Fostul jurnalist Cristian Vasilcoiu a invitat toți părinții din țară să se alăture procesului colectiv împotriva guvernului actualmente la putere. Fiecare cetățean cere astfel alocația retroactivă încă din luna ianuarie, moment în care a fost promulgată legea. Amintim că social-democrații au propus în cursul anului trecut ca alocațiile să fie dublate de la 1 ianuarie 2020. Iohannis a promulgat legea, dar prim-ministrul a mărturisit că nu poate duce la bun final inițiativa pentru că nu există suficienți bani la bugetul de stat.

Camera Deputaților a respins ordonanța de urgență pe data de 3 iunie care amâna până la 1 august dublarea alocațiilor de la 150 de lei la 300 de lei. Orban declara atunci că a atacat decizia la Curtea Constituțională, moment în care PSD-ul îi cerea vehement lui Klaus Iohannis să “promulge rapid dublarea alocațiilor pentru copii, dacă vrea ca românii să nu-l considere principalul autor moral al planului PNL de amânare repetată a aplicării legii”.

PSD dă în judecată Guvernul Orban
PSD dă în judecată Guvernul Orban

“Parlamentul a decis ca alocațiile copiilor să fie dublate de la 1 ianuarie 2020″

“Parlamentul a decis ca alocațiile copiilor să fie dublate de la 1 ianuarie 2020. Guvernul a dat o OUG prin care a amânat dublarea până la 1 august. Parlamentul a anulat OUG. PNL a contestat la CCR decizia Parlamentului de anulare a OUG. CCR a respins contestația PNL. Ce voiam să vă spun: tocmai am vorbit cu un avocat (Florin Ionuț Pascu) și vreau să dau în judecată Guvernul Orban-Cîțu și să solicit banii, retroactiv, pentru cei doi copii ai mei, începând cu data de 1 ianuarie! Nu e vorba neapărat de bani, ci de respectarea legii, ceea ce PNL nu face! Se poate face un proces colectiv! Cine mai vrea să se bage va primi datele de contact ale avocatului!”
Cristian Vasilcoiu

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI