PSD cere anchetă pentru a-i pedepsi pe cei care folosesc imaginea lui Iisus Hristos în campania electorală

Foto: captură YouTube

PSD a cerut o anchetă după apariția unui clip viral în care un bărbat care-l interpretează pe Iisus Hristos transmite mesaje electorale.

PSD s-a sesizat după ce pe interner a circulat intens un clip în care un bărbat, care se recomandă a fi Iisus Hristos, transmite mesaje electorale. El el cere românilor, în limba engleză, să meargă la vot pe 26 mai.

Social-democrații se declară indignați.

De ce cere PSD anchetă după clipul cu Iisus Hristos

Social-democrații susțin că imaginea lui Iisus Hristos nu ar trebui folosită în campanie și că în spatele clipului viral s-ar afla partidele din opoziție.

„Partidul Social Democrat își exprimă indignarea față de campania murdară a Opoziției care folosește imaginea Sfântului Mântuitor Iisus Hristos în clipuri electorale, cu scopul de a ataca sau de a compromite PSD. Autorii acestei campanii mizerabile sfidează și batjocoresc credința creștină împărtășită de cea mai mare parte a cetățenilor români. După ce au folosit această imagine în sfintele zile ale Sărbătorii de Paști, când actorul care interpreta rolul Mântuitorului folosea expresii injurioase împotriva PSD, cei din Opoziție care se află în spatele acestei campanii incalificabile au schimbat abordarea și au difuzat recent, în mediul online, un alt videoclip în care actorul care îl interpretează pe Iisus Hristos enunță mesaje de susținere în favoarea PSD, cu scopul evident de a îndrepta oprobriul public împotriva Partidului Social Democrat”.
Comunicat PSD

PSD cere declanșarea unei anchete, deși nu e clar cine ar putea să-l tragă la răspundere pe bărbatul care apare în clip și care nu e român.

„PSD solicită autorităților în drept să declanșeze imediat o anchetă pentru a-i identifica pe cei care au folosit numele și sloganul PSD în această campanie murdară. Dincolo de folosirea ilegală a identității PSD, considerăm că această campanie josnică și ticăloasă reprezintă o ofensă gravă împotriva credinței poporului român și se circumscrie infracțiunilor contra libertății religioase, prevăzute în Codul Penal”.
Comunicat PSD

Bărbatul care apare în clipul reclamat de PSD are un cont pe o platformă de freelanceri, unde își împrumută vocea și imaginea oricui vrea să înregistreze un anumit mesaj. El spune că poate interpreta orice mesaj, contra-cost, iar responsabilitatea pentru cele spuse aparține exclusiv cumpărătorului.

Care e mesajul lui Iisus cu ocazia alegerilor europarlamentare

Inițial, clipul a fost postat pe internet cu mesajul „Iisus Hristos mesaj pentru români – Ieșiti la vot pe 26 mai!”.  Ulterior, videoclipul a fost șters de pe unele pagini de YouTube, dar a reapărut pe altele.

La finalul clipului, bărbatul rostește și celebrul mesaj „m@#e PSD”.

„Dacă vreți o țară mai bună, cu un sistem de învățământ mai bun, spitale mai curate, drumuri mai bune, o economie puternică și mai puțină corupție, nu vă rugați la mine pentru asta, Eu nu vă pot salva. Doar voi vă puteți salva țara. Ieșiți la vot pe 26 mai”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI