Proteste în Constanța și Alba Iulia împotriva noilor restricții. Oamenii sunt furioși, ce vor de la autorități VIDEO

Proteste în Constanța și Alba Iulia împotriva noilor restricții. Oamenii sunt furioși, ce vor de la autorități VIDEO
Proteste în Constanța și Alba Iulia împotriva noilor restricții. Oamenii sunt furioși, ce vor de la autorități VIDEO

La ora la care scriem acest material, în Constanța deja se mărșluiește pe străzi spre Cazino. Marșul face parte dintr-un protest amplu împotriva restricțiilor impuse de autoriță, în contextul actual al Pandemiei. Proteste similare au loc și în Alba Iulia, pe același fond al nemulțumirii populației în raport cu resticțiile impuse.

În Alba Iulia, Timișoara și Constanța, oamenii protestează împotriva restricțiilor

Noile restricții impuse de autoritățile centrale și locale, au nemulțumit populația României. La această oră, în Alba Iulia, Timișoara și Constanța, oamenii protestează împotriva restricțiilor, în plină stradă.

Dacă în Timișoara deja lucrurile au ajuns la un anumit punct tensionat, după ce decizia de prelungire a carantinei a fost atacată în justiție, în Constanța și Alba Iulia lumea de-abia acum a decis să protesteze.

În cazul Timișoarei, reprezentanții HORETIM îl acuzau pe Raed Arafat de abuz, și câștigau în instanță abrogarea măsurii de caratină. Secretarul de Stat anunța că va ataca, la rândul său, decizia la Înalta Curte de Casație și Justiție, numai că aici a pierdut iar. Acum pe străzile Timișoarei se strigă ”Arafat, nu uita, Timişoara nu-i a ta

Mergem în sudul țării, unde la această oră zeci de oameni mărșăluiesc pe străzile Constanței, protestând împotriva măsurilor luate de autorități. Protestatarii deja se îndreaptă spre faleza Cazinoului, unde vor continua să protesteze.

În vestul țării, la Alba Iulia, fiica celebrului antrenor de fotbal, Cornel Țălnar, cu alte câteva zeci de persoane, protestează. Aceștia au decis, de asemenea, să protesteze împotriva măsurilor restrictive luate de autoritățile locale de a închide sălile de fitness din oraș, dar și împotriva celorlalte măsuri impuse.

Noi măsuri dure aprobate în 26 martie

Conform Secretarului de Stat, Raed Arafat, la nivel național noile măsuri restrictive întră în vigoare de astăzi, 28 martie. Deciziile au fost justificate prin creșterea numărului de noi cazuri de infectări, la nivel național, dar și la nivelul Capitalei.

Noile decizii vin cu modificări importante, astfel că acolo unde rata de infectare depășește 4 la mia de locuitori, locuitorii nu se vor mai putea deplasa după ora 20:00, fără declarația pe propria răspundere. Tot aici agenții comerciali închid magazinele la ora 18:00 în weekend. În aceste localități sălile de fitness, vezi cazul Alba Iulia, sunt închise definitiv.

În aceeași decizie, în cazul în care rata de infectare depășește 7.5 la mia de locuitori, locuitorii nu se vor mai putea deplasa după ora 20:00, fără declarația pe propria răspundere. Închiderea magazinelor se va face la ora 18:00 pe tot parcursul săpătămânii, iar sălile de fitness sunt închise. Protestele încep să se înmulțească, la nivel național, din ce în ce mai multă lume ieșind în stradă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI