Proteste ale steliștilor la tragerea la sorți pentru Euro 2020: „FCSB is not Steaua!”

Proteste ale steliștilor la tragerea la sorți pentru Euro 2020: „FCSB is not Steaua!”
"FCSB is not Steaua!" Foto: Facebook AS47

„FCSB is not Steaua!” Este mesajul care a împânzit Bucureștiul înainte de tragerea la sorți pentru Euro 2020. Suporterii steliști din Peluza Sud le-au oferit câte un pliant fiecărui membru care va participa la tragerea la sorți pentru Euro 2020, pentru a atrage atenția asupra situației prin care trece cel mai titrat club de fotbal din România.

Steliștii au împânzit Bucureștiul cu mesaje: „FCSB is not Steaua!”

Suporterii steliști din Peluza Sud au ales această formă de protest după ce UEFA a realizat un ghid online pentru jurnaliști, despre România și București, pentru tragerea la sorți a grupelor Euro 2020. În acest ghid, forul continentatal a strecurat o eroare gravă: a precizat că FCSB este echipa care a învins-o pe Barcelona în finala Cupei Campionilor Europeni, în 1986. UEFA a corectat între timp greșeala, astfel că în ghid apare acum numele Steaua București.

Întrucât FRF și LPF nu dau importanță situației prin care trece Clubul Sportiv al Armatei Steaua București, care a câștigat în instanță numele, marca și palmaresul din 1947 până în 2003, suporterii steliști au împânzit Bucureștiul cu mesajul „FCSB is not Steaua” și le-au oferit câte un pliant fiecărui membru care va participa la tragerea la sorți pentru Euro 2020.

Foto: Facebook AS47
Foto: Facebook AS47

„Bucureștiul găzduiește, sâmbătă, tragerea la sorți pentru EURO 2020. Cu această ocazie, participanții prezenți la acest eveniment vor primi, din partea Peluzei SUD, câte un pliant informativ referitor la situația stânjenitoare în care se află STEAUA cu largul acord al FRF și, implicit, UEFA.

De asemenea, delegații UEFA vor fi informați de consecințele severe pe care această situație le aduce integrității UEFA și competițiilor sale”, anunță Asociația Steliștilor 47.

Foto: Facebook AS47
Foto: Facebook AS47

Clubul Sportiv al Armatei a câștigat în instanță, printr-o decizie definitivă a judecătorilor, numele, marca și palmaresul Stelei din 1947 până în 2003, an în care echipa a fost preluată fraudulos de Gigi Becali. În timp ce omul de afaceri și-a redenumit echipa FCSB, Armata și-a reactivat secția de fotbal și a înscris echipa Steaua București în Liga 4, obiectivul fiind promovarea succesivă până în Liga 1 în următorii ani.

„Constată că palmaresul echipei de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei Steaua București din anul 1947 și până în anul 2003 aparține reclamantului Clubul Sportiv al Armatei Steaua București. Obligă pârâtul Fotbal Club FCSB SA la plata către reclamantul Clubul Sportiv al Armatei a sumei de 100 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată”, este decizia dată de judecători pe data de 04.07.2019.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI