Protest în Piața Victoriei. Oamenii n-au mai rezistat și au ieșit în fața Guvernului

Protest în Piața Victoriei. Oamenii n-au mai rezistat și au ieșit în fața Guvernului
Imagini Antena 3

În Piața Victoriei, reprezentanți din industria HoReCa țin proteste cu privire la noile măsuri impuse de Guvern. Ei sunt nemulțumiți de decizia luată marți, în urma creșterii numărului de infectări cu noul coronavirus.

Oamenii nu au mai rezistat și au ieșit în Piața Victoriei

Doi dintre proprietarii ale unor localuri care au fost închise în urma restricțiilor au vorbit la Antena 3 despre nemulțumirile pe care le au. Cătălin Mahu și Bogdan Cherciu au ieșit la protest în Piața Victoriei alături de alți colegi din industria HoReCa.

”HoReCa înseamnă ceva mai mult decât s-a vehiculat în spațiul public. Înseamnă restaurante, puburi, cluburi, hoteluri, evenimente. Să nu uităm ce înseamnă absolut tot lanțul. Vorbim aici și de furnizori de mâncare, băutură, consumabile. Cu siguranță pe toți ne afectează foarte mult această decizie, mai ales că vorbim deja de șapte luni de zile de momente foarte grele”, spune Bogdan, reprezentantul unei companii de băuturi, potrivit sursei citate.

Cătălin Mahu, patron de restaurant spune că :

Cel mai rău lucru în această perioadă este starea de frică ce se vehiculează în permanență pe toate canalele media. Nu spune nimeni că această criză sanitară nu este importantă, dar într-un mod uimitor, restaurantele sunt dintre acele unități comerciale care cred că au cel mai mare grijă ca să nu se întâmple rău. Respectă toate regulile impuse (…) 99% din această industrie înțelege problema și tocmai de aceea nu înțelege de ce este pusă la zid.

Protest în Piața Victoriei
Protest în Piața Victoriei. Oamenii n-au mai rezistat și au ieșit în fața Guvernului

Haideți să fim serioși. În metrou, într-un mijloc de transport în comun, în avion ești pus unul lângă altul, nu se respectă nicio măsură de distanțare, acestea sunt lăsate în pace, în supermarketuri nu se dezinfectează cărucioarele, ş.a.m.d., dar restaurantele sunt scoase în față și puse la zid. Îmi cer mii de scuze, părerea mea este că nu suntem noi răul primordial al acestei lupte.

Din contră, să ni se spună ce să facem și noi vom fi alături de autorități pentru a susține lupta împotriva acestui virus”

Decizia luată marți de Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență

În ședința de marți, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) a stabilit ca restaurantele să fie închise în interior. Vor fi închise teatrele, cinematografele și sălile de spectacole, a anunțat prefectul Gheorghe Cojanu. În schimb, masa va putea fi servită în interior doar de clienții hotelului sau pensiunii respective.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI