Protest la Iași împotriva ministrului Justiției: ”Mi-e rușine cu rectorul Toader”

Protest la Iași împotriva ministrului Justiției: ”Mi-e rușine cu rectorul Toader”
Foto: Facebook Reset

Un protest inedit împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader, a avut loc marți dimineața pe străzile din Iași. Organizația neguvernamentală Reset a scos pe străzi o camionetă inscripționată cu mesajul ”Mi-e rușine cu rectorul Toader”.

Asociația Reset din Iași a organizat un protest împotriva ministrului Justiției. O camionetă pe care trona un banner imens, cu mesajul ”Mi-e rușine cu rectorul Toader”, s-a plimbat prin tot orașul.

ONG-ul a lansat și o petiție care să fie semnată de persoanele care vor ca Tudorel Toader să-și dea demisia din funcția de rector al Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași.

Tudorel, contestat și ca rector și ca ministru

Cei care au pus la cale acest protest în Iași susțin că Tudorel Toader și-a pătat imaginea de cadru universitar. Totul din cauza activității desfășurate la Ministerul Justiției.

Daniela Mitrofan, fondatoare Reset, a declarat pentru G4Media.ro că Tudorel Toader nu face cinste municipiului Iași.

”Noi, ca absolvenți, ne simțim rușinați că un astfel de om a ajuns în funcția de rector. El nu este decât un exponent al unui sistem învechit care și-a atins limita și și-a demonstrat incapacitatea Vom face tot ce putem pentru a ne arăta indignarea față de o persoana carea a devenit un contramodel, atât în funcția de ministru al justiției, cât și în cea de profesor”.
Daniela Mitrofan, Reset

Reprezentanta organizației l-a taxat pe ministrul Justiției pentru modul în care a decis să schimbe legile în România.

”Tudorel Toader, rectorul autosuspendat de la Universitatea „Al. I. Cuza”, din Iași își continuă acțiunile pentru demolarea justiției din România. Ignoră și sfidează semnalele partenerilor externi, în fața cărora ne-am asumat anumite obligații. Nu renunță la frânarea parcursului european al României și dorește în continuare modificarea Codurilor Penal și de Procedură Penală, continuă să susțină Secția specială de anchetare a magistraților, o secție care pare să aibă unic scop intimidarea magistraților curajoși. In tot acest timp, el continuă să se prezinte în fața studenților și să predea despre cum ar trebui să aplice legea. Tudorel Toader este un paradox al justiției și al învățământului românesc, este în funcția care îi permite să aplice legea și să o îmbunătățească, dar el alege să fie cel care dă o mână de ajutor la destructurarea și șubrezirea ei”.
Daniela Mitrofan, Reset

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI