Protest de amploare în București. Ce cer zeci de oameni, adunați în Piața Universității VIDEO

de: Alexandra Chivu
14 03. 2021

Protest în Piața Universității. Oamenii cer relaxarea restricțiilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

Protest în Piața Universității, București. Oamenii cer relaxarea măsurilor

Manifestanții sunt îndeosebi deranjați de noile măsuri de circulație impuse de către autorități. Cei mai mulți dintre ei nu poartă măști de protecție. În Piață au intervenit și mai multe echipaje ale Jandarmeriei care supraveghează evenimentul. „Libertate!”, au scandat cei adunați.

„Protestăm împotriva abuzurilor în general. Statul mă obligă să port mască, consider că e un abuz. Statul în casă după ora 22 nu are nici o logică”, a declarat un protestatar la România TV.

„Am venit să protestăm împotriva înăspririi restricțiilor cu pandemia asta nenorocită. După ora 22 se pare că carcalacul o să vină peste noi, o să ne omoare. Cred că e ultima zi în care mai putem protesta și spune ceva”, a spus un altul.

Manifestația a fost anunțată pe Facebook 

„Azi, 14.03. 2021, între orele 15:00-18.00 se va protesta la Piața Universității împotriva abuzurilor pe care autoritățile le săvârșesc împotriva populației ! Sunt invitați să participe toți cei care doresc să trăiască n continuare liberi, cu demnitate și cu onoare , toți cei care vor să lupte pentru drepturile și pentru libertățile lor și în special pentru viitorul copiilor!”, este anunțul publicat pe pagina de Facebook a Federației Românilor de Pretutindeni.

Noile restricții intră în vigoare de astăzi 

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în 10 martie hotărârea prin care se propune prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, care intră în vigoare de astăzi, 14 martie. Consiliul a decis ca circulația în afara locuinței să fie interzisă după ora 22, fără motiv întemeiat, deci cu o oră mai devreme ca până acum, iar hotelurile de la munte să fie limitate la 70% din capacitate.